Mehmet Fatih Gök, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında hemşirelerin biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve gerçekleşmeyen beklentiler nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Gök, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Türkiye’de görev yapan 153 bine yakın hemşire arkadaşımızın 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını bayram havasında kutlamalarını isterdik. Fakat biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve gerçekleşmeyen beklentiler nedeniyle bu uzak bir hayal olarak kalmıştır.

Gece gündüz, bayram, tatil demeden devletimizin verdiği görevle milletimize hizmet eden, ailesinden, sosyal yaşamından kutsal görevi için fedakârlıkta bulunan hemşirelerimizin hakkının ödenemeyeceği konusunda tam bir mutabakat vardır. Fakat iş haklarını vermeye gelince ne yazık ki geride durulduğunu, kulak üstüne yatıldığını görüyoruz.

Taşerona kadro verildi ama hâlâ sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam modelleri ile ekonomik ve özlük hakların kısıtlandığını görüyoruz.

Bunun yanı sıra Hemşireler Haftası’nda hemşirelerimizi memnun edecek bir gelişme de hiç şüphesiz ki emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin tüm kamu çalışanlarına ödenmesine yönelik talebimizin hayata geçirilmesi olacaktır. Aileleriyle 10 milyon vatandaşımızı sevindirecek bu gelişmeye hükümetin bir an önce imza atmasını bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bunun için yoğun bir mücadele veriyoruz. Hükümet bu talebimize sessiz kalmamalıdır. İkramiye bizim hakkımızdır. Mutlaka hanemize yazılmalıdır.

Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim