Herkes için önce can, sonra canan gelirken, sağlık çalışanları için her zaman önce canan gelir diyen Saatcı,” Sağlığa emek verenler, insana ve hayata en yalın haliyle bakar. İnsan, insan olduğu için kıymetlidir. Hayat en değerli varlık olduğu için hizmete layıktır. Medeniyetimizi farklı ve eşsiz denildiğinde acılarını, yorgunluklarını, kırgınlıklarını, uğradığı haksızlıkları, geride bırakıp derde kılan bakış da budur. Şayet Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse ilhamını sağlık çalışanlarından almalıdır. İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu korumak ve geliştirmek devletin asli görevi olmalıdır. Devletimize, hükümetimize her platformda sesleniyoruz. Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakarlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakarlık artık karşılıksız bırakılmamalıdır. Çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır” dedi.

Ahmet Saatcı, hemşirelerin sorunları ile ilgili çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

“İstihdam politikaları gözden geçirilmeli, Performans sistemi değişmeli, Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, Kreş sorunu çözülmeli, Mesleki uzmanlaşma sağlanmalı, Şiddetle mücadele edilmeli”

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak, yukarıda sıralanan sorunların çözüme kavuşması noktasında kararlılıkla sürdürdükleri sendikal mücadeleyi gelecekte de aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederek tüm ebe ve hemşirelerin 12-18 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftasını kutladıklarını vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim