2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sevk ve idaresinde yapılan “Millî İstihdam Seferberliği” kapsamında en fazla istihdam yapan illere ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

İŞKUR Muğla İl Müdürü Habil İlyas Sarıyerli, işveren başına hedefi “artı 1” olan istihdam seferberliğinde “artı 3,5” kişilik ek istihdamla Türkiye birincisi ve 2017 yılında 73 bin 440 kişilik toplam istihdamla, istihdamı en fazla artıran ilk beş il arasına soktuğu Muğla’yı en başarılı il yaptı.

Türkiye birincisi olan Muğla’nın ödülünü Vali Esengül Civelek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

“TAKIM ÇALIŞMASI BAŞARIYI GETİRDİ”

İŞKUR Muğla İl Müdürü Sarıyerli, elde edilen başarının tesadüf olmadığını ve takım çalışmasıyla bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çok çalıştıklarını, bir uçtan diğer ucu 400 kilometreyi bulan Muğla’yı karış karış dolaşarak, istihdam teşviklerini işverenlere anlattıklarını ifade eden Sarıyerli, “Sayın Vali, Ak Partili Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı ve sivil toplum kuruluşları ile Muğla’da iyi bir ekip olduk. 13 ilçede çok sayıda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptık. 2013’de % 45’lik oransal artışla Türkiye birincisi, 2016 yılında da ‘işbaşı eğitim programlarında’ Türkiye 3.’sü olduk. Başarı tesadüf değildir, takım çalışması ile mümkün. Bizde ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılık da azap vardır’ sözüyle hareket ettik.” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu’nun kendisini tebrik ettiğini belirten Sarıyerli, ayrıca Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından “Üstün Başarı Belgesi” ile ödüllendirildiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, 2018 yılında da istihdam teşviklerinin devam edeceğini hatırlatan Sarıyerli, Sungurlulu işverenlerin teşvikten yararlanmaları için Ocak ayından itibaren İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü’ne müracaat etmelerini istedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim