Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, boşta bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçim gerçekleştirdi.

Buna göre, eski HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Savcısı Fevzi Yıldırım, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in eşi Hatıran Alper, İstanbul Hâkimi İslam Çiçek ve Yargıtay Tetkik Hâkimi Kadri Özerdoğan Yargıtay üyesi seçildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in makam aracı, Denizli'de 10 Mayıs'ta hafriyat yüklü kamyonla çarpışmıştı. Kazada Başsavcı Alper ile makam şoförü Akşehirli yaşamını yitirmiş, koruma polisi Ramazan Uğur yaralanmıştı. Alper'in hâkim olan eşi Hatıran Alper, Yargıtay üyeliğine getirilen isimler arasında yer aldı.

2013’DE MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLDU

Aslen Sungurlulu olan Basri Bağcı, 11 Eylül 1967 tarihinde Elmadağ'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Keçiören Mecidiye İlkokulu, Tepebaşı Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Lisesinde tamamladı.

1984 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında on ay kadar Devlet Demir Yolların 3. Bölge Ticaret Servisinde çalıştı. 1989 yılı Aralık ayında Ankara Adlî Yargı Hâkim Adaylığı’na başladı.

Staj döneminde askerlik hizmetini 213. Dönem olarak Ankara Askerlik Dairesi’nde Personel Asteğmen olarak yerine getirdi.

1993 yılı Haziran Ayında Gürün ilçesine Cumhuriyet Savcısı olarak kur’a çekti.

1996 -1997 yıllarında Pervari, 1997-1999 yıllarında Hüyük Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 1999 yılı Temmuz Ayında Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna Adalet Müfettişi olarak atandı. 2005 yılında Adalet Başmüfettişi oldu.

2008 yılı Ocak Ayında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine yetkilendirildi. Aynı yılın Temmuz Ayında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı oldu.

2011 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'na yeniden Başmüfettiş olarak atandı.

Son olarak 21 Aralık 2013 tarihinde Müsteşar Yardımcısı olarak yetkilendirilmiştir.

2010-2011 yıllarında dil eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmuş olup, 2012-2013 yıllarında Uluslararası İnsan Hakları Hukuku alanında İngiltere Exeter Üniversitesi'nde lisansüstü çalışma yapmıştır.

Evli ve üç çocuklu olup, İngilizce bilmekte ayrıca 'Türk Ceza Hukukunda Müddetler ve Zaman Aşımı' isimli bir kitabı ve “An examination of the right to a fair trial: The proceedings of absentia trial in international criminal proceedings” başlıklı bir lisansüstü tezi bulunmaktadır.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim