Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilen Alinur Aktaş’ın yaptığı bir konuşmada; Cumhuriyet’in kazanımlarına, çağdaş ve evrensel değerlere sahip çıkan; bu nedenle de bedel ödeyen aydınlara; gayri insani, gayri vicdani ve gayri ahlaki bir ruh haliyle dil uzatma cüretinde bulunduğunu belirten Demirer, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Daha dün CIA kuruluşu FETÖ mensuplarına ve elebaşına övgüler yağdıran birinden; ulusal değerlerimizi, aydınlarımızı anlamasını zaten beklemezdik.

Siyasi zihniyetinin yansıması olan konuşmasında; ‘Allah dostları’ diye söz ettiği isimlerin karşısına laik ve demokratik Cumhuriyete canları pahasına sahip çıkan aydınlarımızı koymuş; kendisi Allah adına konuşma yetkisine sahipmiş edasıyla, din tüccarlığı yapma yüzsüzlüğünde bulunmuştur. Yıllardır, dini siyasi çıkarlarına alet eden bu zihniyet söylemleriyle, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit etmektedir. Anlatacakları hiçbir icraatları olmadığından insanımızın tertemiz dini duygularını istismar eden bu zavallılara karşı demokratik tavrımızı elbette önce sandıkta göstereceğiz. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde kutsal din duygularımızı kendi siyasi çıkarları için kullananlarla yasalar önünde olduğu gibi sandıkta da hesaplaşacağız.

İsimlerini andığı ulusal değerlerimizin “devlete ve bayrağa karşı savaş açmış” olduğu yalanı siyasi hezeyanın ve kaybetme korkusunun ne inanılmaz boyutlarda olduğunun ispatıdır. Nazım’ın deyimiyle: “Hiçbir korkuya benzemez vatanını satanın korkusu…” Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok’un isimlerinin sokak ve kültür merkezlerine verilmesinden rahatsızlık duyan bu zat, kin kusan diliyle aydınlarımızın aziz hatıralarını kirletemeyecektir.

Korkunun ecele faydası yoktur. Sandık yakın. Hemen şimdi yasalar önünde, 31 Mart’ta da sandıkta hesaplaşacağız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim