AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Ankara ATO Congresium’da Dünya Göçmenler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ile İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse de katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ederek gündeme dair açıklamalarda bulunduğu etkinlikte göçmenlerle ilgili stantlar açılarak misafirlere yöresel ürünler ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinlikte yaptığı açıklamada Türkiye’nin, ülkemizde bulunan göçmenlere yapılan yardımları hiçbir sıkıntıya düşmeden yapabilecek imkanlara sahip olduğunu belirterek Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan “Göçmen Anlaşması”na da değindi. “Batı için bir insanın ölümü trajedi, bir milyon insanın ölümü ise istatistik” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusunda kendini modern ve çağdaş diye tanımlayan ülkelerin başının eğik, Türkiye’nin ise dik olduğunu kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Karadağ ve beraberindeki heyet programın ardından Milletvekili Ceylan ile de buluşarak hem 28 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak il kongresi hem de teşkilat çalışmalarını değerlendirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim