Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve beraberindekiler, bir süredir Hürriyet Meydanı’nda sergilenen araçların önünde bir basın açıklaması düzenledi.
2009 yılından itibaren Belediye’ye ait araçları sürekli yenilediklerini ifade eden Külcü, “Yeni alınan araçlarla ilgili zaman zaman birçok tören düzenlendi. 7 yıllık görev süremiz içerisinde 160 adet iş makinası Çorum Belediyesi’nin araç parkına kazandırıldı. Bugün de o 160 aracın 10 tanesini almış oluyoruz” dedi.
Alınan 160 araca 25 milyon lira ödediklerini kaydeden Külcü, öte yandan eski araçları da hurdaya ayırdıklarını söyledi.
10 yılda 102 aracın hurdaya ayrıldığını kaydeden Külcü, konuşmasında şunları söyledi:
“Tüm bunlar Belediye’ye çok önemli kazanımlar sağladı. Kademede 38 personel istihdam ederken şuan 11 personel istihdam ediyoruz. Bu yılda 700 bin lira işçilerden tasarruf demek. Parça alımında ise 1 milyon lira gibi bir giderimiz vardı. Eski araç tamiri ve işçilik giderine yılda 1.7 milyon lira ödeniyordu. Bunu 7 yılla hesapladığımızda 8 milyon lira ediyor.
Çorum Belediyesi’nin kullanmakta olduğu kiralık 25 adet temizlik aracı için ödediği aylık kira KDV dahil 150 Bin TL idi. Biz belediyemiz içerisinde yaptığımız bir çalışma ile eğer bu araçları satın alırsak ne kadar liralık bir maliyet olur, ne kadar liralık bir aylık ödeme karşımıza çıkar diye hesabımızı yaptık ve o hesabımızın sonunda 25 temizlik aracının alımı için başlayan çalışma 52 adet iş makinesi ve temizlik aracına dönüştü. Toplamda aylık bunlara 150 Bin TL kira için ödediğimiz para kadar taksit ödedik. 2015 yılında da bunların tamamının ödemelerini bitirmiş olduk. Hem tertemiz araçlara sahip olduk hem de bunları kiralık olarak kullanmak yerine mülkiyetine sahip olarak belediyemize çok ciddi bir kazanç sağlamış olduk. Araç envanterini hem sayı olarak artırdık hem belediyenin bütçesine katkı sağlamış olduk hem de araçlarımızı yenilemiş olduk.
Altı çizilmesi gereken bir husus daha var. Sadece elimizde günlük kullandığımız araçlarımızı yenilemek gibi bir çalışma yapmıyoruz. Nitelikli araç alımı yapıyoruz. Yeni buluşları, yeni teknolojileri takip ederek belediyemizin o yeniliklerden de istifade etmesinin önünü olabildiğince açabilmek bakımından nitelikli araç alımı yapıyoruz ki bunun en tipik örneği de kaçak su tespit aracımız ve kanal görüntüleme aracımızdır. Her iki aracımızı ilçe belediyelerimiz istediği gibi komşu illerimiz de istiyorlar. Onlar da zaman zaman bunu kullanıyorlar. Bizim yıllık su tüketimimizin % 10’u kadar kaçak su tespitini geride bıraktığımız iki yıllık dönemde su kayıp kaçak tespit aracı ile yaptık. Bu da 1 Milyon m3’ün üzerinde bir suyu ifade etmektedir. Bir yandan boşa akıp giden suyumuzun tasarrufu olurken öbür yandan da bu kaçak su bazen asfaltın altında bazen de binaların altında zemine ilişkin bozulmaların doğmasına sebep oluyordu. Bunların da önüne bu şekilde geçmiş oluyoruz.
Bir yandan araçlarımızın sayısını artırırken öbür yandan da hizmetin verimliliğini, kalitesini, hızını, çeşidini artırmış oluyoruz. Belediyemizin araç parkına son 7 yılda ciddi yenilikler sağladık. Bundan sonra da yenilikleri takip ederek Çorum Belediyesi’ne kazandırılması mümkün olan her yeni teknolojiyi mutlaka belediyemize kazandıracaktır.”



(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim