Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, hekimlerin yaşadığı sıkıntılara işaret edilerek şu görüşlere yer verildi:

“Bir 14 Mart Tıp Bayramını daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. İnsanlık için en kutsal hak yasama hakkıdır ve mesleğimiz insanı yaşatmaya odaklı ve kutsal bir meslektir. Özellikle Afrin’de vatanı için canını hiçe sayan Mehmetçiğimize hizmet etmek onurların en yücesidir. Bu vesile ile tekrar hatırlatmak isteriz ki, geçtiğimiz günlerde Tabip Odası Genel Merkezi’nin Afrin Zeytin Dalı harekatı kastedilerek yapılan son derece talihsiz açıklamayı reddettiğimizi Çorum Tabip Odası olarak beyan etmiştik. Üzülerek belirtmeliyiz ki meslektaşlarımızın büyük şehirlerde Tabip Odaları seçimlerine ilgisiz kalmaları sonucu hekimleri gerçek manada yansıtmayan yönetimlerin oluşmasına neden oluyor. Umariz gelecekte meslektaşlarımız oda seçimlerine gereken ilgiyi verip kendilerini gerçek manada temsil edecek yönetimlerin oluşmasını sağlarlar.

Bu mesleğin mensubu olmakla ne kadar övünsek azdır. Bu kutsal görevi yerine getirirken ne yazık ki pek çok zorluklar yaşamaktayız.

Bizlerden bir günde mümkün olabildiğince çok hasta bakarken asla hata yapmamamız, bu olağanüstü is yükü altında hiç kimseye tepki göstermememiz, yıpratıcı şartlar altında çalışmamıza rağmen ve sürekli söz verilmesine rağmen yıpranma hakkı verilmemesine razı olmamız, emekli olunca gelirimizin 1/3’üne düşmesine razı olmamız, razı olmaz isek 72 yaşına kadar çalışmamız istenmektedir.

Tıp fakültesini kazanmak zor, tıp fakültesinde okumak zor, asistanlık hayatı başlı başına zor. Tüm bu zorlukları geçip de yukarda saydığım şartlarda mutlu ve verimli çalışabilmek ise maalesef en zoru.

Tüm bu olumsuz şartlara rağmen mesleğimizi seviyoruz. Çünkü bu meslekte yaşanılan manevi hazzı sadece bizler biliriz.

Yetkililerden en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesini ve bizlerin daha huzurlu ve mutlu bir şekilde aziz milletimize hizmete devam etme ortamını oluşturmasını bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim