Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, TDV’nin kurulduğu günden itibaren Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmeyi kendine bir görev telakki ettiğini, günümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Balkanlar, Kafkasya, Türk Cumhuriyetlerinden Uzak Doğu’ya, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine kadar faaliyet alanını genişlettiğini belirtti.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’de 998 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle ülkemizin iyilik hareketi haline geldiğini ifade eden Palakoğlu, bu ülkelerde sürdürülen faaliyetler esnasında bazı bölgelerde Kur’an-ı Kerim bulamadıkları için hocanın nezaretinde hafızlık yapanların tamamının 21. yüzyılda bir tek Mushaf’tan ezber yapmaları, kumlara ve tahta parçalarına yazarak öğrenme ve ezber yapıyor olmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.
Son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Palakoğlu, bu nedenle bu projeyi hayata geçirdiklerini, projenin hedef kitlesinin yurt içi ve yurt dışındaki Kur’an ihtiyacı olan kişi ve kurumlar olduğunu, kampanyayla gelecek bağışlara göre ilk etapta 1 milyon adet Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Hediye edilecek Kur’an-ı Kerim’in mealinin İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde basılacağını ve talebe göre farklı dillerde de meal hazırlayabileceklerini söyleyen Palakoğlu, “Kur’an-ı Kerim’in dokunmadığı hiçbir gönül kalmasın istiyoruz. Vakıf olarak, artık, yeryüzünün hiçbir yerinde, Kuran’ın hayalini kuran hiçbir ev, Allah’ın sözünü kalbine indirmeyen hiçbir mümin kalmasın istiyoruz. Kur’anın ışığı bütün insanlığın yolunu aydınlatsın, dokunmadığı hiçbir gönül kalmasın diye hayırseverlerimizin de desteğiyle Kur’an hediye ediyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Palakoğlu, başlatılan kampanya doğrultusunda, Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden açılacak banka hesaplarına ve SMS mesajlarına yapılacak yardımlarla temin edilecek Kur’an-ı Kerimler’in, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerindeki kişi ve kuruluşlara ulaştırılacağını belirtti.
Palakoğlu, proje kapsamında “www.hediyemkuranolsun.com” isimli web sayfası açıldığını, tüm telefon operatörlerinden 4333 nolu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile toplanan Kur’anların 18 ülkeye ulaşacağını dile getirdi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim