HİTÜ’nün düzenlediği tanıtım etkinlikleri Çorum merkez başta olmak üzere eğitim birimlerinin bulunduğu Sungurlu, Osmancık, Kargı, Bayat, İskilip ve Alaca’da da gerçekleştirildi.

Çorum merkez ve ilçelerinde eğitim gören lise 12. sınıf öğrencilerine bir ay boyunca devam eden tanıtım etkinliklerinde Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, başta olmak üzere İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Fırat Engin, Dr. Öğretim Üyesi Ercan Baş, Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Dr. Öğretim Üyesi Kadir Erol, Doç. Dr. Gökçe Merey, Öğretim Görevlisi Selim Özdem, Dr. Öğretim Üyesi Eşref Savaş Başcı, Dr. Öğretim Üyesi Ömür Demirer, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Bilici, Dr. Öğretim Üyesi Kadir Erol, , Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Karatay, Öğretim Görevlisi Cesur Yusuf Göker, Öğretim Görevlisi Uğur Tunçer, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Deniz Ural, Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden Selin Altıntaş görev aldı.

Tanıtım etkinliklerinde, tercih edilirliğinin daha da artması için “En Özel Devlet Üniversitesi” sloganıyla hareket eden ve öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedefleyen Hitit Üniversitesi hakkında detaylı bilgiler, öğretim elemanları tarafından öğrencilere verildi. HİTÜ’yü anlatan video gösteriminin ardından öğretim üyeleri tarafından üniversite hakkında detaylı bilgi verilerek “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.

ALKAN DA KATILDI

Hitit Üniversitesi tanıtım etkinliklerinin merkezde yer alan Çorum Atatürk Anadolu Lisesi, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çorum Güzel Sanatlar Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi’nde öğrencilerle biraraya gelen Rektör Alkan, “Sizlerle bir araya gelmeyi ve sizlerle samimi düşüncelerimi paylaşmayı her zaman çok önemsiyorum” dedi.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere hayatlarını bir disiplin içerisinde sistematik şekilde devam ettirmeleri konusunda önerilerde bulunan Rektör Alkan; “İşiniz zor ama başarmak zorundasınız. Çünkü sıradan bir okulda eğitim görmüyorsunuz. İçinizden çıkan jenerasyon, şu an Türkiye’nin değil, dünyanın kaderini değiştirmiştir. Bunu devam ettirecek jenerasyon sizlersiniz. Bunu bilincinde olmanızı istiyorum. Bu amaçla öncelikle ne olmak istediğinize karar vermelisiniz. Standart birisi olmak mı yoksa bir şeyleri değiştiren, yön veren birisi olmak mı istersiniz? Hayatınızda her zaman bir ölçüt olmalı. Önemli olan kendinizden başka kaç insana dokunabildiğinizdir” diye konuştu.

Gençlerin hedeflerini net şekilde ortaya koyması ve beklentilerini karşılayacak bir üniversiteyi seçmeleri gerektiğini de anlatan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, sözlerine şöyle devam etti: “Sürekli güncellenen bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Bu nedenle hedeflerinizi yüksek tutmalı ve bulunduğunuz üniversitenin imkanlarından en iyi şekilde istifade etmelisiniz. Erasmus ve Mevlana anlaşmalarıyla yurtdışı fırsatlarını kullanın. Dilinizi geliştirin ve farklı kültürleri tanımaya açık olun. Peygamber Efendimizin dediği gibi ‘İlim, Çin’de de olsa gidip onu alın.’ diyen bir hadis-i şerifimiz ve ilk emri ‘Oku’ olan bir dinimiz var. Hiç durmadan çalışmalı, kendinizi güncel tutmalısınız. Dünya hızla gelişiyor, değişiyor ve dönüşüyor. Yetişmiş insan gücü büyük önem arz ediyor. Bilgiyi üreten ve yöneten asıl güce sahip oluyor. Sadece Türkiye’nin değil, coğrafyamızın kaderini değiştirecek olan insanlar sizlersiniz. Sorumluluğumuz ve yükümüz ağrı. Hepinizin kalitesi yüksek olmak zorunda. Bu topluma hizmet etmek zorundayız”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim