"Uygarlığı Aydınlatan Bilgi Güneşi" ve "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hem uygarlığı hem de yeniliği temsil eden Hitit Üniversitesi, renkli üniversite yaşantısı, istihdam odaklı bölümleri ve nitelikli öğretim elemanları ile öğrencilerini bekliyor.
1976 yılında Çorum Makine Meslek Yüksekokulu ile temelleri atılan ve istihdam odaklı bölüm-programları bünyesinde barındıran Hitit Üniversitesi, deneyimli kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, yöresiyle ve sanayisiyle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olarak "Marka Şehir Dünya Üniversitesi" sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Kuruluşundan bugüne kadar kısa zamanda büyük bir gelişme gösteren Hitit Üniversitesi, tanıtım faaliyetleri, başarılı çalışmaları ve yurt dışındaki üniversitelerle yaptığı ikili işbirlikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Çözüm odaklı üniversite alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, en az bir yabancı dil bilen, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmeyi hedefleyen üniversite, güçlü akademik kadrosu, uluslararası işbirlikleri ve tüm olanaklarıyla öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki iş hayatında ve toplumda daha iyi yerlere gelmesi, başarılara erişmesi adına özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Tercih dönemi öncesi İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi'nin hedeflerinin yeniliğe açık, üretken, girişimci ve öncü bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Bu yıl 10'uncu kuruluş yıldönümünü yıl içerisine yayılmış pek çok ulusal ve uluslararası nitelikte bilimsel etkinliklerle kutlayan üniversitenin 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 11 uygulama ve araştırma merkezi; 32 lisansüstü programı ve bin 310'u yüksek lisans ve doktora olmak üzere 16 bin civarında öğrencisinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alkan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yapacak ulusal ve uluslararası öğrencilerle birlikte 17 bin civarında öğrenciye ulaşılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.
"ÜNİVERSİTE HER YERDE TANITILDI"
Hitit Üniversitesi'nin tanınırlığı, bilinirliği ve farkındalığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Alkan, "Anadolu üniversiteleri arasında tanıtım noktasında yoğun bir emek sarf ediyoruz. Her yerde üniversitemizin tanıtımları yapılıyor. Tüm bu konseptler sonucunda doluluk oranımız oldukça yüksek. Geçen yıl genel doluluk oranımız yüzde 99,15 gibi oldukça yüksek bir orana ulaştı. Son 5 yılda farklı illerdeki tanıtım fuarlarında 500 bin öğrenciye Hitit Üniversitesi'ni tanıttık. Dünyanın merkezinde bir dünya üniversitesi ve en özel devlet üniversitesiyiz. Profesyonel bir yaklaşım sergiliyoruz. Zaman zaman benim zaman zamanda hocalarımızın katıldığı eğitim fuarlarında vatandaşlar bize üniversitenin ücretini soruyor. Bizde özel bir üniversite değil, devlet üniversitesi olduğumuzu dile getiriyoruz. Tanıtımlarımız yurt dışında da yoğun bir şekilde devam ediyor. Türk dünyası ile Afrika ve Arap dünyası bizim için çok önemli. Buralardan bize gelen çok sayıda öğrenci var. Bu durumun bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Şuanda 3 kıtadan yüzün üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz var. İnşallah bu sayının birkaç katına çıkması için çaba gösteriyoruz. Şu anda 13 yabancı uyruklu hocamız var. Tıp Fakültemizde şu anda 65 öğretim üyesi hocamız var. Tıp fakültesi her geçen gün büyüyor. Lisansüstü çalışmalar çok yoğun biçimde devam ediyor. Çorum'da yaşayan insanların üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki sizdeki tecrübe ile bizdeki bilgi birikimini paylaşalım. Özellikle sanayicilerimizin, iş insanlarımızın ve kamu görevi yapan arkadaşlarımızın aramızda olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Dünyanın pek çok ülkesindeki üniversitelerle anlaşmalarının olduğunu söyleyen Rektör Alkan, bugüne kadar dünyanın çeşitli üniversiteleriyle 150'nin üzerinde anlaşma yaptıklarını belirtti.
'Neden Hitit Üniversitesi?' diye soran Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Biz ne yaptığımız biliyoruz. Nereye gitmek istediğimizi biliyoruz. Kalite güvence sistemleri çok önemli. Mühendislik Fakültemizde Makine ve Kimya bölümlerinde akreditasyonumuzu aldık. Diğerlerine de başlayacağız. Artık öğrencilerimize pek çok dersi uzaktan eğitimle veriyoruz."
"KÜTÜPHANEMİZDE KAYNAK SAYIMIZ 400 BİNİ AŞTI"
"İşbaşı konsept eğitimi, Meslek Yüksekokullarımızda olmazsa olmazlarımızdan. İşbaşı konseptine geçiyoruz. Geçtiğimiz dönem otomotiv sektörümüzle yakın bir iletişim kurduk. Otomotiv bölümündeki öğrencilerimizin pratik eğitimlerine buralarda devam etmelerini istedik. Öğrencilerimizin bir kısmı burada çalışmaya başladı. Kütüphanesiz üniversite olmaz. Kütüphanemizde basılı ve elektronik yayın sayımız 400 bini geçti. Kaynaklara her yerden 7/24 ulaşım sağlanıyor. Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin kitap ve dergi talepleri hemen değerlendirmeye alınıp tamamı yakını temin ediliyor. Hititsem adını verdiğimiz sürekli eğitim merkezimizde öğrencilerimize değişik alanlarda çok cüzi rakamlarla kurslar veriyoruz. 2016 Dünya Güreş Şampiyonasına, 2017 Avrupa Üniversitelerarası Salon Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız."
"BİLİŞİM ALTYAPISINA ÖNEM VERDİK"
"Öğrenci kesin kayıt işlemleri yüz yüze yapılabildiği gibi, dileyen yeni öğrencilerimiz kesin kayıtlarını internet üzerinde rahat bir şekilde halledebiliyor. Bu öğrencilerimizin kayıt için ilimize gelmelerine gerek kalmıyor. Ders kayıtları da bu sistem üzerinde gerçekleşiyor. Bunun için gerekli yazılım bizim personelimiz tarafından gerçekleştirildi. Yine 80'in üzerinde öğrenci kulübümüz var. Bu kulüpler çeşitli sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunuyorlar. Faaliyette bulunan kulüpler imkanlar ölçüsünde desteklenmeye çalışılıyor. Bunun için de bir yazılım yapıldı. Her şey bu sistem üzerinden yapılıyor."
"TEKNOKENT'TE ÖĞRENCİLERE YÜZDE 40 İNDİRİM"
"Merkez laboratuarı bölgedeki en güzel laboratuarlardan bir tanesi. Toprak analizi başta olmak üzere pek çok tahlil burada yapılarak ilimize hizmet veriliyor. OKA tarafından desteklenen bir Teknokent'imiz var. Burada öğrencilerimiz için yüzde 40'lık indirimler yaptık. Orada şirket kurabilecekler. Yurt dışına gidecek arkadaşlarımıza proje desteği veriyoruz. Öğrencelerimiz yurt içi ve yurt dışı etkinliklerine katılabiliyor. Sadece hocalarımıza değil, öğrencilerimize de destek veriyoruz. Senatoda öğrenci arkadaşlarımızın temsili var. Kendileri ile ilgili bir sorun varsa geliyorlar bunu bizimle paylaşıyorlar. Birinci tercihle birimine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye ediyoruz. Onun ötesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz. Öğrencilerimize kısmi zamanlı çalışma imkanı veriyoruz. Böylece onlar hem eğitim görürlerken hem de ekonomik anlamda kendilerine destek sağlıyorlar. Engelsiz üniversite konseptimiz var. Gücümüz yettiği kadar yeni yapılan kampüslerimize de engellilerimizle ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Onun ötesinde kendi enerjisini üreten bir kampüs bekliyor öğrencilerimizi. Yurt dışı ile irtibatı yakın olan hocaların bulunduğu bölümler bekliyor. Şehirle barışık bir üniversite bekliyor öğrenci arkadaşlarımızı. Günün her saatinde ulaşabilecekleri bir rektör bekliyor öğrenci arkadaşlarımızı. Her fırsatta her zaman ulaşabilecekler." (İHA)
Editör: TE Bilisim