CHP olarak kurultay sürecini tamamladıklarını belirten Kalender, “Hedefimiz demokrasiyi bütün kurumlarıyla ülkemizde inşa etmektir. Türkiye'de siyaset alanı çok daralmıştır. Özellikle 15 Temmuz sonrası ilan edilmiş olan OHAL'le birlikte OHAL KHK'larıyla sivil toplum baskı altına alınmış ve siyaset alanı olağanüstü ölçüde daraltılmıştır. Böylesi dar bir alanda CHP bütün toplumun umudu olarak önemli görevi üstlenmiştir.

Bu görevi tamamlamak Türkiye'de demokrasiyi bütün kurumlarıyla inşa etmek, sivil toplumu baskı altından kurtarmak, yoksulları, köylüleri, dar gelirlileri, umutsuz olan milyonları yeniden umutlu hale getirmek bizlerin asıl görevidir. Halkımıza umudunu geri getireceğiz. Onları Türkiye'nin asli vatandaşı olarak refah ve huzur içinde yaşayacakları bir geleceğe mutlaka taşıyacağız” dedi.

Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği'nin dahil olduğu isim tartışmasında Baroların yanında olduklarını kaydeden Kalender, “Türkiye Barolar Birliği isminden, “Türkiye” kelimesinin kaldırılması iyi niyetli değildir. Bu girişim ile mevcut iktidarın farklı düşüncelere olan tahammülsüzlüğüne bir kez daha şahit oluyoruz. Bu yapılanın siyasi olarak gündemi değiştirme çabası, farklı düşüncelere karşı tahammülsüzlük ve ayrıştırıcı olduğunu düşünüyoruz.

Bu tartışmalar ve uygulamalar gelecekte yaşanabilecek kötü durumların işaret fişeğidir. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin bütünlüğüne zarar verecek bu tartışmalar ülkemizi ciddi sıkıntılara sokacaktır. Mevcut iktidar, ülkemizin kutuplaşmasına zemin sağlayan, farklı düşünenleri yok etmeye yönelik bu tavır ve uygulamalarından acilen geri dönmelidir” şeklinde konuştu.

Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim