Ziraat Odaları aylık İstişare toplantısı İskilip’te gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İskilip Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Bayat Kaymakamı İdris Akça, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gazeli, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve İlçe Ziraat Odaları başkanları katıldı.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’nin 15 Temmuz’da zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Bir daha bu ülkede 15 Temmuz akşamlarının yaşanmaması için temenni de bulunan milletvekili Ceylan, o gece milletten hiçbir şeyin saklanmadığını, her bilginin kamuoyu ile paylaşıldığına dikkat çekerek, hainlerin yapmak istediğini milletin gördüğünü ifade etti.
15 Temmuz’un gerçek kahramanının millet olduğunu vurgulayan Ceylan, o gece insanların kendilerine yöneltilen namlulara doğru koştuğuna dikkat çekerek, bunun dünyanın hiçbir ülkesinde görülmediğinin altını çizdi.
15 Temmuz’da da adeta Çanakkale Zaferi gibi bir zafer kazanıldığını anlatan Ceylan, “Allah, milletimizden razı olsun. İskilip’te, Çorum’da olay olmadı. Ancak milletin devletine sahip çıkması, devletin bekasını için bayrağına sahip çıkması övünç ve onur kaynağı” dedi.
“15 Temmuz’da yaşananlar Haçlı zihniyetinin ürünü”
15 Temmuz’da yaşananların Haçlı zihniyetinin ürünü olduğunu vurgulayan Ceylan, “Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar yıllardır devam ediyor. Bu bir Haçlı Seferi zihniyetidir. Bundan sonra da bu coğrafyada çeşitli oyunlar oynanmaya devam edecek. Yaşananlardan sonra şunu tüm dünya gördü ki Türk milleti söz konusu devletin bekası olunca bayrağına, devletine sahip çıkıyor. Bundan sonra Türkiye üzerinde herhangi bir plan yapmaya kalkacakları zaman bin kere daha düşünecekler. 15 Temmuz darbe girişimi sadece Türkiye’ye yapılmadı. O gece dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Türkiye’nin bu beladan kurtulması için dualar etti. Bosna’da sabaha kadar nöbetler tutuldu. 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesi sadece Türk milletini değil mazlum milletleri de sevindirdi. Onlarda bu olaydan sonra bizler gibi Allah’a şükretti. Eğer bu hain darbe girişimi başarılı olsaydı bugün hem ülkemiz hem bizler farklı yerlerde olurduk” ifadelerini kullandı.
Devletimin kuvvetli, milletin dimdik ayakta, meclis çalıştığını ve bu süreçten bir an önce çıkacaklarını anlatan Ceylan, “Artık daha dikkatli olacağız. Türkiye’de 15 Temmuz yeni bir dönüm noktası. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü ile bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Hani derlerdi ya Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur diye. 15 Temmuz gecesi bunu gördük. Biz birbirimizle uğraşmayı, çekişmeyi bırakıp bir bayrak altında toplanacağız başka şansımızda yok. 1980 olaylarında kardeş kavgasını gördük. 1980 olaylarını gören bu nesil bundan da bir paye çıkaracaktır. Bu yeni Türkiye’nin daha hızlı koşmasını sağlayacaktır. Biz hedeflerimizden vazgeçmedik. Hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” iadelerini kullandı.
Yaşanan olayların ekonomiye yansıması hakkında da açıklama da bulunan Milletvekili Ceylan, şunları kaydetti;
“Geçmiş yıllardaki herhangi bir en ufak dalgalanma da ekonominin durumunu düşünün. Cuma geçesi darbe girişimi oldu. Pazartesi günü bütün ekonomik verilerde oynama yok. Dalgalanma yok. Pazartesi günü bu millet 2.5 milyar dolarlık dövizini Türk lirasına çevirerek doları baskı altına aldı. Darbeden bir hafta sonra bozdurulan döviz 11 milyar dolara ulaştı. Geçmişte ekonomide dalgalanmalar olduğunda değeri artacak diye dolarlar saklanırdı. İşte bu yaşanan bu milletin yüceliğinin vatanına sahip çıktığının bir göstergesidir.
Eğer 10-15 yıl önceki gibi gündemimizi Avrupa'ya göre belirleseydik bunlar başımıza gelmezdi. Millete göre gündemimizi belirlediğimiz, millet ne derse onu yaptığımız için bunlar başımıza geldi. Bugün Amerikalı emekli bir büyükelçinin açıklamaları basına yansıdı. Türkiye, Arabistan ve Mısır gibi sözümüzü dinlemiyor. Sözümüzü dinlemediği için böyle oldu diyor. Diğer taraftan başka bir Amerikan generali bizim dostlarımız içeri alınıyor dedi. Daha sonra sözlerini geri aldı. İlk açıklamasıyla beyninin arkasındaki şeyleri söyledi.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin başkomutanı. Dünde başkaları başkomutandı. Seçimler olur herkes sandıktan çıkana razı olur. Seçimlerde kime oy verirsek verelim sandıklar kapandıktan sonra, seçimlerden sonra bir olacağız birbirimizi yıpratmayacağız. Çünkü işin ciddiyetini vahametinhi 15 Temmuz akşamı yaşadık. Bu süreçte büyük bir dayanışma örneği sergileyen tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum”
“Hedefimiz tüm arazileri suyla buluşturmak”
Konuşmasında sulu tarımın önemine de dikkat çeken AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “2008 yılında Merkez İlçe Başkanı olduğumuzda Özel İdareyi ziyaret ettiğimizde köylünün ayağını çamurdan kurtaracağız. Köylerimizi kilit taşıyla buluşturacağız demiştik. O zaman kırsalda kilittaşı oranı yüzde 10’larda. Aradan 8 yıl geçti Çorum’da kilit taşına başlamadığımız köy yok galiba. Tüm köylere kilit taşı yapılacak. Şimdi de diyoruz ki çiftçinin tarlasına suyu götürmediğimiz an tarımda başarılı olamayız. Tarlaya suyu götüreceğiz. Bir şekilde Çorum’daki arazileri sulayacağız. Bunun için başlanan bir çok proje var. Sulanabilir arazi oranında yüzde 50’ye yaklaştık. Bunu yüzde 100 yaptığımızda tarımda başarılı olacağız. Önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştireceğiz. Hedefimiz budur”şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim