Kuvai Milliye’den, 68 Kuşağına ve Gezi’ye uzanan ince kılcal damarların son kuşağı olduklarını kaydeden Şanal, açıklamasına şu şekilde devam etti:
Atatürk’ten Deniz’e tam bağımsız Türkiye şiarının evlatlarıyız. İdam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı devrimciliğimizin olanca ateşiyle anıyorum.
Bu yolda idam gören, işkence gören, acının her türlüsünü tadıp acıyı bal eyleyenler bizleriz. Ama Deniz Abimizin dediği gibi ‘ölen sadece bedenlerimizdir. Fikirlerimiz ilelebet yaşayacaktır’.
Mustafa Kemal’in askeri olmak bu yolda can vermeyi göze almak demektir. Onlar mücadelemizde sonsuza dek yaşayacaklar. Onların tam bağımsız Türkiye hayalini gerçekleştirene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
Bizler, kurtuluş mücadelesindeki Mustafa Kemal ve silah arkadaşları kadar cesaretli Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal yürüyüşü düzenleyen Deniz Gezmiş kadar kararlıyız. Bu kararlığımız mücadelemizde her geçen gün can bulmaktadır.
Amerikan emperyalizmi 68’de de vardı şimdi de var. Emperyalizme karşı anti emperyalistler ve vatan sever devrimciler olarak 68 bilincindeyiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim