CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile milletvekili adayları Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz ve Saim Topgül, seçimlere 40 gün kala, Ortaköy, Aşdağul ve Mecitözü’nde ziyaretlerde bulundular, halka hitaben konuşmalar yaptılar.
İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin de katıldığı çalışmalarda, CHP’nin halkın refahını yükseltmeyi amaçladığı, emekli, işçi, çiftçi, esnaf gibi dar ve sabit gelirli kesime milli gelirden gerekli payın aktarılacağı vurgusu öne çıktı.
İl Başkanı Gürsel Yıldırım, ülkede her 4 kişiden birinin yoksul olduğunu, doların yükselişinin hayat pahalılığını daha da artırdığını belirterek, çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceklerini, taşeron sistemini kaldıracaklarını, işsizliği ortadan kaldıracaklarını, emekliyi ve esnafı rahatlatacaklarını, asgari ücreti 1.500 liraya çıkaracaklarını anlattı.
Gürsel Yıldırım, vaatlerinin 58 milyar liraya karşılık geldiğini, bunun ise gayrisafi milli hasılanın yüzde 2.5’i düzeyinde olduğunu ve hayata geçirilmesinin hiç de zor olmadığını söyledi.
İl Başkanı Yıldırım, “8 Haziran sabahı, Türkiye küllerinden yeniden doğacak” dedi.
Çorum Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Tufan Köse de, projelerinin gerçekçi olduğunu, AKP’lilerin bunun şaşkınlığı içinde “Kaynak nerede?” diye sorduklarını ifade ederek, “Bizim tek hedefimiz, halkımızın refahını yükseltmek” diye konuştu.
Muharrem Bozdoğan, komşularla ve tüm dünya ülkeleriyle bozulan ilişkileri düzeltip ihracatı artıracaklarını anlatarak, “İktidar partisi yoruldu. İstikrar bozulmasın diyorlar ya, gerçekten istikrarın bozulmaması için CHP’nin iktidar olması lazım. Zira, Kıbrıs’la bile kavga eder hale geldiler. İstikrar CHP ile sağlanır, yaşanacak bir Türkiye, CHP’nin güçlü kadrolarıyla kurulur” ifadesini kullandı.
Dinçer Solmaz, “CHP’ye vereceğiniz her oy, geleceğe güvenle bakmanızı sağlayacaktır” derken, Saim Topgül de, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şehit kanlarıyla kurtardığımız bu vatanı, bu iktidarın tahribatından da kurtarmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.





Editör: TE Bilisim