STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) metodu ile lokal ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak 7-17 yaş grubu için yaratıcı teknoloji atölyeleri hayata geçiren PlayLab Türkiye, ÇEKVA (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) ile birlikte geleceğin dahilerini “Sömestr Kampı”nda ağırladı. Kamp kapsamında deneyimli eğitmenlerden eğitim alma fırsatı bulan çocuklar; kodlama öğrenerek kendi oyunlarını tasarladı, mobil uygulama geliştirdi ve kendi hayal karakterlerini tasarlayarak 3D printerla tasarımlarını üretme fırsatı yakaladılar.

“TÜKETEN DEĞİL TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR NESİL”

Sömestr kampı ile ilgili bilgi veren PlayLab Türkiye Kurucu Ortağı Nurhan Demirel, “Ülkemizin dijital gelişimine katkıda bulunmak için PlayLab Türkiye olarak tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kodlama bilen çocuklar, ülkemizin geleceğini yeniden yazacak. Bu doğrultuda sık sık kurumlarla, üniversitelerle ve özel sektörle iş birliği yapıyoruz. ÇEKVA ile başlattığımız eğitimler kapsamında hem İstanbul’da hem de Çorum’da çocuklara özel teknoloji atölyeleri açacağız. Hedefimiz, İstanbul’daki teknolojik olanakları Çorum’a da götürmek ve yakın gelecekte Çorum’u dijital bir şehir haline getirmek. ” şeklinde konuştu.

“ANADOLU’NUN BİLİŞİM MERKEZİ ÇORUM”

ÇEKVA Müdürü Erdal Karslı ise, Vakıf olarak, çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklar yerine güncel teknolojiye entegre olmaları yönünde eğitim ihtiyacına cevap verecek planlamaları yaptıklarını belirterek, “Bu kapsamda PlayLab Türkiye ile iş birliği yaparak, vakıf merkezimizde sömestr kampımızı açtık. Bu kampta çocuklar oyun oynayarak öğrenme fırsatı buldular. Kampımız sonrasında ailelerden de oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki günlerde yeni eğitim programlarımızı da duyuracağız.” dedi.

“ÇORUM’A YENİ BİR İVME KAZANDIRMAK”

Karslı sözlerine şu şekilde devam etti: “Asıl amaçlanan Anadolu Kaplanları içinde önemli bir merkez olan Çorum'un, yeniden bir ivme ile Türkiye'de başlatılan dijital dönüşümde lider şehir olmasına katkı sağlamaktır. Bu maksatla Valilik, il ve ilçe belediye başkanlıkları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Milli Eğitim Müdürlükleri, Organize Sanayi Yönetimi ve Hitit Üniversitesi ile ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Amacımız temaslarımızı daha da hızlandırarak, sonuç odaklı faaliyetler yapmaktır. ”

PLAYLAB TÜRKİYE

Teknolojiyi kullanma becerisi kişi, kurum ve ülkelerin geleceğinin ne şekilde tasarlanacağını belirleyecektir. Yakın bir gelecekte birçok mesleği robotlar yapacağı için geleceğin uzmanları, teknolojiyi kullanma becerisi yüksek kişilerden oluşacaktır. PlayLab Türkiye; dijital bir dünyaya doğan çocukların eğitimini ileri teknoloji eğitim programlarıyla destekleyen bir kişisel gelişim atölyesidir.

PlayLab Education eğitim sistemi, resim ve sayısal bilimlerle çocuğun yeteneğinin keşfedilmesine ve yaratıcılığının ortaya çıkmasına yardımcı olur. Atölyede uygulanan ileri düzey eğitim programları, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirme amacını gütmektedir. (Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim