Mehmet Karadağ ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda yeni sistemde Cumhurbaşkanı olarak seçtirmek için 24 saat gece gündüz demeden çalışacaklarını da bildirdi.

Karadağ, AK Parti İl, İlçe, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları ve partili Belediye Başkanları ile Büyük Otel’de seçim toplantısı düzenledi. AK Parti olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Karadağ, dostu ve meslektaşı olan İYİ Parti Çorum Milletvekili Tufan Köse’yi de eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm teşkilatlara “Seçim bittikten sonra bir sonraki seçime hazırlanın” dediğini belirterek kendilerinin de 16 Nisan Referandumu sonrasında yeni seçime hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Karadağ, bu süreçte teşkilatlarda bir yenilenme yaşandığını, şeniden oluşum çalışmalarını da tamamladıklarını; tüm teşkilat mensupları olarak sandık kurulu üyelerine kadar tamamladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile en son Cuma günü telefonda görüştüğünü belirterek tüm Çorumlulara selam gönderdiğini bildiren Karadağ, “Çorum bu seçimde de sizin yanınızda olacak” sözünü kendisine verdiğini, seçim tarihinin açıklandığı gün Mecitözü’nde İlçe Danışma Meclisi yaptıktan sonra seçim startını verdiklerini, daha sonra ise Kargı’da bazı çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

AK Parti’den milletvekili adaylığında bu dönemde de büyük bir teveccüh yaşanacağını belirterek aday adaylarının başvurularını 29 Nisan günü saat 24.00’e kadar alınacağını söyleyen Mehmet Karadağ, ilçe başkanı ve belediye başkanları ile teşkilat mensuplarından adaylık düşünenlerin ise genel merkeze danışmadan aday olmamasını istedi.

Türkiye’yi yöneten ve dünyaya yön veren Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlığının kendisine yettiğini, dava şuuruyla politika yaptıklarını, makam ve mevkileri basamak olarak kullanmadıklarını, teşkilat olarak nefislerini bir kenara bırakarak millete hizmete devam edeceklerini de anlatan İl Başkanı Karadağ, temayül yoklaması ile adaylar tespit edildiğinde gece gündüz demeden hem 4 milletvekilliğinin tamamını almak hem de Erdoğan’ı ilk turda seçtirmek için çalışacaklarını açıkladı.

AK Parti olarak İl Seçim Koordinasyon Başkanı olarak Eyüp Arslan’ı, Merkez İlçe SKM Başkanı olarak Şevket Şakar’ı ve ilçelerdeki SKM başkanlarını da açıklayan Karadağ, partilerinin şeffaf bir duruş sergileyerek MHP ile Cumhur ittifakını oluşturduğunu, ilkeler üzerinde siyaset çağrısında bulunan CHP’nin ise yeni bir Güneş Motel veya Cindoruk’un şemsiye partisi gibi kirli bir ittifaka imza attığını, bu süreçte Çorumlu meslektaşı CHP Milletvekili Tufan Köse’nin de İyi Parti’ye geçerek kötü bir örnek sergilediğini vurguladı. Karadağ, “30-40 yıl öncesinin ilkesizliğini kirli bir ittifakla ortaya koyanlar seçimde Cumhurun İttifakı karşısında çok büyük hezimete uğrayacaktır” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim