Şehirlerin yatağında akan bir nehir gibi kendi haline bırakılmaması gerektiğini özellikle vurgulayan Külcü, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu şehri kendi kaderine terk edeceksek böyle bir çalışma yapmaya gerek yok. Şehirlerin bir hedefi olmalıdır diyeceksek o zaman o hedefleri belirlemek ve ulaşmak için kamu kurumları, STK’lar, halkın her bir ferdi hangi görevi üstleniyorsa onları yerine getirmelidir. Planınız yoksa yönetemezsiniz.

Klasik yönetim anlayışının dışına çıkmadan büyük hedeflere varmanın imkânı yoktur. Yeni işler yapmadan yeni hedeflere ve başarılara ulaşamayız. Sanayinin ufkunu açacak, ona vizyon belirleyecek kurum, üniversitelerdir. Olumsuzluklar üzerinden yeni başarılar yakalamak mümkün değil. Başkaları ile tabi ki mukayese yapacağız. Olması gereken pozitif yanlarımızı ortaya çıkaracağız. 112 ihracatçımızı 150’ye nasıl çıkartacağız, bunun arayışı içerisinde olmalıyız. Bardağın boş tarafına bakmak kimseye bir şey kazandırmaz. Hedefleri ve planları olmayan kurumların şehirleri yönetmesinin zor olduğunu ifade etmek istiyorum.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim