Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan Çorum standı da, Hitit motifleriyle, leblebisiyle, yoğun ilgi çeken köşelerden biri oldu. 
Profesyonel turizm kuruluşları, kültür turu planlamalarını yapmak üzere Fuar’a adeta hücum ederlerken, Çorum’un amacı da, “bu planlamaların içinde Çorum’a yer açmak” olarak öne çıktı. Hedef, Çorum’un coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak ve Çorum’un turizmden aldığı payı artırmak .
Çorum standında görev alanları en fazla üzen ve düşündüren nokta ise, bazı turizm rehberlerinin “Çorum nerede?” , “Çorum il mi?”, “Çorum’un nüfusu 80 bin var mı?” şeklindeki soruları oldu. Bu da, Çorum’un tanıtımı için yapılan çalışmaların ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.
Çorum standını 2. gün ziyaret edenler arasında ise, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Abdurrahman Arıcı, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Adana Valisi Mustafa Büyük, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Merkez Valisi, hemşehrimiz Murat Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önel, Ankara Vali Yardımcısı, hemşehrimiz Fatih Ahmet Kurt yer aldı.



Editör: TE Bilisim