Çorumlu girişimciler Hamit Akyol, Ali Özsoy ve Mehmet Kepçe, hedeflerinin, robotlarla oynayan değil, robotları tasarlayan gençleri yetiştirmek olduğunu söylüyorlar.

Eğitim alanında Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor.

Ülke sanayiinin dijital dönüşümünü sahada gerçekleştirecek “dijital sanayi operatörleri”ni yetiştirmek üzere tasarlanan ilk özel meslek lisesi, Çorumlu idealist üç işadamı tarafından açılacak.

Okul, Akyol İnşaat ve Tekstil'in sahibi Hamit Akyol ile Detay Alüminyum'un ortakları Ali Özsoy ve Mehmet Kepçe’nin ortak girişimleri ile yeni eğitim öğretim yılında, Ankara yolu üzerinde hizmete girecek.

Okulun kurucuları, hedefleri ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptılar:

“Okulumuzun vizyonu 2030 ve sonrası için ihtiyacımız olan teknolojileri bilen ve yerli, milli ürünleri üretebilecek nesilleri keşfedip onları kazanmaktır.

Popüler teknolojinin peşinde koşup robotlar ile oynayan gençler değil, robotları tasarlayan, üreten, yerel ve ulusal teknolojik ihtiyaçları karşılayacak gençler yetiştirmektir.

Bu anlamda, çoğu algı ve ataleti de alt üst edecek okul, meslek lisesinden öte bir teknoloji merkezi niteliğinde olacaktır.

Hem ülkenin sanayi ve teknoloji firmalarına nitelikli eleman sağlayacak, hem de yeni nesil eğitim metotları için rol model olacaktır.”

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim