Türkiye’nin birçok yerinde seçim büroları yakılan, araçları tahrip edilen, en son Adana ve Mersin il binalarına bombalı saldırı yapılan HDP’ye bir saldırı da Çorum’un Alaca ilçesinde yapıldı.
Seçim çalışmaları kapsamında Alaca’ya giden HDP’lilere 15 kişilik bir grup saldırdı. Saldırı esnasında HDP Çorum İl Eş Başkanı Ali Akkaya’nın kaşı açılırken, bir HDP’li gencin ise burnunun kırıldığı öğrenildi.
Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan HDP Milletvekili Adayı Meliha Üşüdür, kahvelere bildiri dağıttıkları esnada 5 gencin yanlarına gelerek, kendilerine küfür ettiğini söyledi. “Buraya giremezsiniz, Alaca’dan çıkın gidin” diyerek tehditler savuranların daha sonra bir HDP’li genci ve İl Eş Başkanı Ali Akkaya’yı darp ettiğini belirten Üşüdür, “15 kişilik grup partimizin aracını taşladı” dedi.
Yaşanan saldırıya Alacalıların da tepki gösterdiğini kaydeden Üşüdür, “Halk faşist gruba tepki gösterdi. Bize yapılan saldırının ardından yanımıza gelenler, ‘böyle mücadele olmaz, herkes kendi çalışmasını yapsın, fikrine katılmıyorsan çeker gidersin’ diyerek, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdiler” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim