Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum İl Eşbaşkanları Özlem Tunç ve Ali Akkaya, vefat eden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için başsağlığı mesajı yayınladılar. Tunç ve Akkaya, Kürt halkının önemli bir siyasi değerini kaybettiğine dikkati çekerek, Bozlak’ın özgürlük ve demokrasi davası için kararlı adımlarla mücadele ettiğini vurguladılar.
Tunç ve Akkaya’nın başsağlığı mesajları şu şekilde:
“Kürt halkının demokratik siyasal mücadelesinin önemli değerlerinden olan eski HADEP Genel Başkanı, çok değerli mücadele arkadaşımız, ağabeyimiz Murat Bozlak’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.
Kendisi yaşadığı onca baskı karşısında direnişle yürüttüğü siyasal mücadelesi gibi, yakalandığı amansız hastalık karşısında da yaşam mücadelesini son nefesine kadar sürdürdü.
O’nun bu mücadeleci kişiliği bütün siyasi yaşamının bir özeti gibidir. HEP’ten HDP’ye uzanan siyasi yaşamı, mücadele tarihiyle doludur. Mücadelesi sırasında kurşunlara hedef olma dahil bir çok bedel ödemiş bir şahsiyettir.
Halkın iradesi olarak seçildiği 2011’den buyana parlamentoda Kürtlerin, Türklerin Alevilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin, yoksulların sesi oldu, önemli yasama çalışmalarına imza attı.
Onun eksikliği bundan sonraki siyasi yaşamımızda ve mücadelemizde her zaman hissedilecektir. Acımız büyüktür. Bıraktığı siyasi miras demokrasi, emek, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemize her zaman ışık tutacaktır.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim