Merkez İlçe Kongresi’nin ardından 25 Ocak’ta Dodurga İlçe Kongresi’nin yapıldığı bilgisini veren Tunç ve Akkaya, 12 Şubat’ta Alaca, 17 Şubat’ta ise İskilip ilçe kongrelerinin yapılacağını ifade ederek, kongre ve seçim süreci ile ilgili şu açıklamayı yaptılar:
“İl Kongresi ise Mart ayının ikinci haftasında yapılması planlanıyor. İl kongresi ile birlikte seçim sürecini Emek ve Demokrasi Bloğu olarak Çorum’da da “yeni yaşam çağrısı mücadeledir” şiarıyla başlatacağız.
Kardeşliğimiz ve özgürlüğümüz için mücadele azminizi yitirmediğiniz müddetçe, er yâda geç yeni yaşam çağrımız hayat bulacaktır.
Bunun için diyoruz ki, 7 Haziran seçimlerinde mücadelemiz, radikal demokrasidir, barışa inanmaktır, adalet ve eşitliktir, inanç özgürlüğüdür, herkese iş, aş ve sosyal güvencedir, doğayı ve ekolojik toplumu savunmaktır, gençliğe yer ve yol açmaktır,
eğitim ve sağlık hakkıdır, kadına yönelik şiddete dur demektir, çocuklarımıza huzurlu bir gelecek kurmaktır, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi, ekolojik ve sosyal bir toplum sözleşmesi, yeni bir anayasa istemektir, örgütlenmektir, dünya ve Ortadoğu’da barıştır.
Yolsuzluğun, yoksulluğun, sömürünün, adaletsizliğin, eşitsizliğin olmadığı; bu ortak vatanda, demokratik cumhuriyette, demokratik bir ulus olarak; kendimizi inkâr etmeden, tekleşmeden, bütün farklılığımızla eşitçe ve kardeşçe yaşamak dileği ile tüm halkımızı Halkların Demokratik Partisi’ne destek vermeye çağırıyoruz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim