Halkların Demokratik Kongresi (HDK), geçtiğmiz üç yıl içinde başaramadıklarını göz önünde tutarak, bu yeni dönemin gereklerine uygun biçimde kendi yapısını yenilemeye yöneldi.
HDK Çorum Yürütme Kurulu eş sözcüleri Hasibe Beyaz, Ümit Küçükbayatlı ve Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Aydın, dün gazetemizi ziyaret ederek, halkların mücadelesinin yükseltilmesi için yeni toplumsal örgütlenmeleri ortaya çıkarmayı, süregelen mücadele dinamikleriyle ortaklaşmayı ve halk direnişiyle dayanışmayı, bu mücadele içinde yerel meclislerin inşası için çalışmayı amaçladıklarını bildirdiler.
HDK Yürütme Kurulu’nun konuya ilişkin açıklamasında daha sonra şu değerlendirmelere yer verildi:
“HDK yeni yapısıyla şimdiye kadar buluşamadığı toplumsal güçlerle buluşma,özgürlük ve demokrasi mücadelesi dinamiklerini en geniş biçimde içerme Türkiye halklarının demokratik meclisi haline gelme kararlılığıyla yürüyüşünü sürdürecektir.
5.Genel kurulumuzun baş söz olarak benimsediği ‘Yeni Yaşam Çağrısı’ programımızın ve mücadelemizin özüdür. Bu çağrı doğrultusunda toplumumuzun ezilen ve sömürülen çoğunluğun gelecek umudu olmak için sürekli bir çaba içinde olacağız.
Bundan dolayı Çorum’da da demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışma içine girerek Çorum halkı için mücadele etmeyi bir borç bilmekteyiz.
Halkların örgütlü olması kendi çıkarlarınadır.”
Editör: TE Bilisim