Etkinliğe, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu (Çorum HDF) Genel Başkanı Av. Cemal Emir, CHP Ankara Milletvekili ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sedat Ilıman, Çorum HDF Meclis Başkanı Yusuf Karaaslan, Çorum HDF yöneticileri, Pirsultan Abdal Derneği Yöneticileri, CHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcısı ve Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Saymanı Lale Bektaş, CHP Çankaya ilçe Yönetici Ali Uykun, CHP Çankaya Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yollu, CHP Mamak Belediye Meclis üyesi Dilaver Eker, Çorum HDF Dernek başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti.
Yoğun katılımın olduğu gözlenen aşure etkinliğinde; birlik, beraberlik ve dostluk çağrısında bulunuldu.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Çorum HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir, “Biz Kerbela’dan bu yana direnmeyi öğrendik, bunun için de kimseye başımızı eğmedik. Kerbela o gündür bu gündür, bizler için bitmeyen bir acıdır. Ama buna rağmen, bizler Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi, "incinsen de incitme" sözünü benimseyip, uygulayanlardanız. Hepimizin bildiği üzere, hayatta hiçbir iş, mücadele edilmeden kazanılamaz. Ama en büyük mücadeleler, her zaman olduğu gibi dayanışmayla olur. Buna en güzel örnek ise, Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadeledir. Bizler, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni eder, kaynayan bütün aşurelerin Hak katında, kabul olmasını dileriz" diye konuştu.
Çorum HDF Genel Başkanı Emir'in kısa konuşmasının ardından, Milletvekilleri aşure kazanlarının başına geçerek, vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşlar aşurelerini yerken Büyükcamili Köyü Semah Ekibi tarafından da, semah gösterisi düzenlendi.

Editör: TE Bilisim