Bugüne kadar tarihlerini başkalarının yazdığını ifade eden Yüksekdağ, bugünden sonra kendi tarihlerini yazacaklarının altını çizdi. Ak Parti’nin 2011 yılında yapılan genel seçimlerde HDP’nin 25 milletvekilini çaldığını iddia eden Yüksekdağ, iktidar partisinin koltuğunda rahat olmadığını belirtti. AKP'li vekillerin çalıntı oylarla o makamlarda oturduklarını vurgulayan Yüksekdağ, “HDP iktidarında bütün barajları, bütün sınırları yıkıp geçeceğiz. Yıllarca bu partiyi oluşturanlara komplolar düzenlemeye çalıştılar. Halkların siyasi iradesine sahip olmaya çalıştılar. Biz yine de durmadık ve durmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Ak Parti’nin şuanda doğu bölgesinden en az 25 milletvekili çalıntıdır. Çalıntı oylarla o koltuklara oturmaktadırlar. Biz bu seçimlerde o hırsızların çaldığı oyları geri alacağız. Meclise gireceğiz. Onlar güvendikleri koltuklarda rahat değiller. O kadar kendilerine güveniyorlar neden her gün HDP’ye saldırıyorlar? Bir oh deyip 8 Haziran sabahında tekrar iktidar olacağız diyemiyorlar çünkü aldıkları oylar çaldıkları paralar gibi hırsızlık mamulü de ondan korkuyorlar. 13 yıldır yaptıkları siyasette ülkeyi ileriye götürmeyi bırakın geriye götürdü. 13 yıldır iktidar delisi oldular, güç delisi oldular, şimdi bunlar onlara yetmez oldu şimdi ise padişahlık istiyorlar padişahlık” dedi.
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, “Barışa bu kadar yaklaşmışken Cumhurbaşkanı şimdi kalkmış Kürt sorunu yok diyor. Çözüm masasından kalkma iradesini gösteriyor. Masayı yıkarım diyor. Ama biz Türk ve Kürt çocuklarını ölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlar Ağrı’da 5 askeri bile bile ölüme göndermekten çekinmediler. Orada birçok askeri ölümden yine biz kurtardık. Barışa en büyük komployu bu iktidar kuruyor” dedi. Yüksekdağ, iktidarın barış sürecini bitirme girişimlerine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yüksekdağ, “HDP bu barışın partisidir. HDP Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Yezidi, yani tüm halkların çatısıdır. Demokratik bir Türkiye bu çatının altında olacaktır. Bu ışığa sahip çıkın. 7 Haziran’da AKP’nin ışığı sönecektir. Bu iktidar ne Alevileri neden başka bir azınlığı temsil edemez. Ancak onlara katliam yapar, onlara fermanlar çıkartır. Biz şimdiye kadar hep halkların birliğini sahiplendik” diye konuştu.


Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ.

Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu iktidar halkın iyi niyetini 13 yıldır kullanıyor. Bizim iktidarımızda herkes mutlu olacak, herkes düşüncesini özgürce söyleyecek, inancını özgürce yaşayacak. Bu iktidarın Alevilere, azınlıklara 2. sınıf vatandaş muamelesi yapmasına izin vermeyeceğiz. Tüm halkların, tüm gençlerimizin geleceğini elimize alacağız. Biz devletin parasıyla mitingler yapmıyoruz. Kendi imkânlarımızla, alın terimizle seçim çalışmaları yürütüyoruz. Ey Erdoğan siz devletin tüm imkânlarını kullanarak, bu milletin parpasını kullanarak mitingler yapıyorsunuz. Bu milletin parasıyla mitingler yapılmayacağını 8 Haziran sabahı göreceksiniz. Senin kampanyalar yaptığın paralar ne senin paran, ne de devletin parası. Bu paralar tüm halklarımızın parasıdır. Bu da bir hırsızlıktır. Hırsızlık sadece çuvallarla para götürmekle olmaz. Bu harcadığın para da bir hırsızlıktır.
Gittiği her yerde utanmadan halka hizmet ettiğini söylüyor. Hani nerede hizmet? Çorum’a seçimler öncesi bir sürü yatırım sözü verdiğiniz ama hiç birini göremiyoruz. Bir hastane temeli atmışsınız o da ağır asksak yürüyor. Haziran seçimleri bunlar için bitiş, bizim için ise bir başlangıç olacaktır. Her gittiğimiz yerde ortak yaşamın, birlikte yaşanacak bir ülkenin temelini atıyoruz. Artık kazanacağımızı biliyoruz. Yıllardır mücadele ile ayakta duruyorduk. Ama artık hem ayakta duruyoruz hem de yürüyoruz. Bu iktidar her kamuoyu araştırmaları önlerine geldiğinde çıldırıyorlar. Bu iktidarın bütün provokasyonlarını boşa çıkartalım. Bu memleket bizim. Bu memleketi onlara yedirmeyiz.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim