Çorum’da kayıtlı istihdamın teşvikine yönelik hazırladığı Avrupa Birliği projeleriyle son dönemde dikkat çeken odalardan biri olan Hazır Elbiseciler Odası şimdi de meslek liselerinin öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetleri vermeye başladı. Bu kapsamda ilimizdeki 10 okulda 400 öğrenciye yönelik düzenlenen eğitimde öğrencilere içerisinde kalem, bloknot ve kayıtlı istihdamın öneminin anlatıldığı CD’ler dağıtıldı.
Eğitmen Bekir Öcal ortaöğretim kurumlarında istihdama katılması beklenen öğrenciler arasında farkındalık yaratmak ve kayıtdışı çalışmanın zararları konusunda bilgiler verdi. Kayıtdışına yönelik ve bununla mücadele konusunda bir sunum yapan Öcal, ayrıca cinsiyet eşitliği farkındalık faaliyetleri ile ülkemizde düşük seviyede olan kadın istihdamına katkı sağlanmasının da eğitim hedefleri arasında olduğunu vurguladı.
Seminerlere katılan Çorum Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Proje Koordinatörü Seda Ateş Yağar ise ülkenin geleceğini omuzlarında taşıyan gençlerin eğitiminin ulusal kalkınma için her boyutta önemli olduğunu belirterek bir sonraki çalışanları olacak bireylerin iş hayatında profesyonel bireyler olarak yetişmesi gerektiğini söyledi.
Yağar, ayrıca “Bunun için gençlerde gerekli farkındalığın oluşturulması birer zorunluluktur. Özellikle Çorum ili genelindeki işgücünün kayıtdışı istihdama yönelmesi ile ilgili bilincin genç yaşlarda oluşturulması özellikle önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.


Çorum Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Proje Koordinatörü Seda Ateş Yağar
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim