Haber bülteninde hayvanlara yem verirken görüntülenen BİKTUDER üyelerinden etkilendiğini belirten Başkan Zeki Gül “Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez” diye konuştu.

BİKTUDER üyelerini bir televizyon kanalında gördüğünü belirten Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Onların ağzı yok, dili yok. Onları ölüme terk edemeyiz. Bu duyarlılığı sergileyen kardeşlerimizi Belediye davet ettim. Müsait bir zaman diliminde beraber gideceğiz ve hayvanlara yiyecek vereceğiz. Hayvanlarla ilgili çalışmalarımız Veteriner İşleri Müdürlüğü’müzde devam ediyor. Herhangi bir menfaat gözetmeksizin hayvanlara, merhametle muamele eden kardeşlerimize ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vicdan merhamet bizim toplumuzda olduğu sürece hayvanları da insanları da aç kalmaz. Televizyonlarda kimi zaman hayvanlara işkence edildiğini görüyorum.

O zalimlerin insanlara da aynı muameleyi yapacağına inanıyorum. Nasıl biz insan olmayı seçmediysek onlar da hayvan olmayı seçmedi. Cenabı hak bizi insan olarak yarattı ve imtihan ediyor, onları da hayvan olarak imtihan ediyor. İnsana yakışan ahsen-i takvim derecesidir. Bizim amacımız da budur. Ben sizlere bu duyarlı davranışlarından dolayı Çorum Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum”

Çorum Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği (BİKTUDER) Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Şeyda Çimen kendilerini makamlarında konuk eden Belediye Başkanı Zeki Gül’e teşekkür ederek görevlerinde başarı dileklerinde bulundu. Şeyda Çimen “Yaklaşık 3 senedir eski adıyla Çorum çöplüğünde yeni adıyla Katı Atık Bertaraf Tesislerinin olduğu bölgede Çorum Belediyesi’nin de destekleriyle besleme ve tedavi yapıyoruz” dedi.

BİKTUDER Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Gökçe Erdoğan ise ellerinden geldiğince hayvanları sahiplendirmeye çalıştıklarını söyledi. Bu zamana kadar 50’den fazla hayvanı sahiplendirdiklerini belirten Erdoğan hem tedavi hem de yiyecek konusunda çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getirdi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim