Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileriyle Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Kurucular Kurulu Başkanı Nihal Erkoç’un da yer aldığı heyet sırasıyla Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Gözler ve Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın’ı ziyaret etti.

Kısa adı BİKTUDER olan Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği Başkanı Hayati Çam’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, Çorum’da “Hayvan Hakları” konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerde rehabilitasyon ve bakım evi olmayan ilçelerin bu eksikliğinin giderilmesi, sokak hayvanları için besleme odaklarının oluşturulması, hayvan sevgisinin artırılması için özellikle eğitim verilmesi, belediyelerin kendi sorumluluk alanında bulunan hayvanların başka belediyelerin alanlarına bırakılmasının önlenmesi, hayvanlara yapılan şiddetin önlenmesi ve kısırlaştırma konuları ele alındı.

Tespit edilen eksiklikleri yetkililere bildiren heyet üyeleri özellikle belediyelerin, sahipsiz hayvanlar için besleme ve su odakları yaparak muhtelif yerlere koymalarını talep ettiler.

Aynı duyarlılığı tüm yurttaşların da göstermesini isteyen hayvanseverler, Hz. Ömer'in “Dağlara buğday serpin ki Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” felsefesi ile hareket edilmesi için herkesin kapı önlerine bir kap yemek ve bir tas su koymalarını özellikle hatırlattılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim