Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarını beslemek için 4 ayrı tarihte doğaya yem bırakma etkinliği düzenledi.
Etkinliğin ilk etabı 23 Ocak Cumartesi günü Sıklık Tabiat Parkı’nda, ikinci etabı 30 Ocak Cumartesi günü Atçalı mevkiinde, üçüncü etabı 6 Şubat Cumartesi günü Çomar Barajı mevkiinde ve son etabı ise 21 Şubat Pazar günü Köse Dağı mevkiinde gerçekleştirildi.
Etkinliğin Köse Dağı mevkiinde yapılan etabına, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı başta olmak üzere Merkezi üyesi gençler ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri öğrencileri katıldı.
Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Etkili olan kış ile birlikte hayvanların yiyecekleri de azalmıştır. Kış şartlarında, karda yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanları unutmayacağız. Gençlik Merkezi personelleri, Gençlik Liderleri ve Genç gönüllüler ile birlikte duyarsız kalmayacağız. Bu çalışmalarımız hava şartları düzelene kadar devam edecektir. Hayvanları nasıl olsa yiyecek bulur mantığı ile hareket etmememiz gerekiyor. Aynı insanlar gibi onlarda can taşıyor. Vatandaşlarımızın hayvanlara ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği şekilde yiyecek bırakmasını istiyoruz. Doğadaki hayvanları unutmayalım. Doğa onların var oluşuyla güzel.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim