İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2018 yılı içerisinde il genelinde 3 bin 202 dekar mera alanına 48 ton gübre uygulaması yapılacağını belirterek bununla birlikte 2 köyde 4 gölgelik ve 8 adet kaşınma aracı temin edilerek mera alanlarına yerleştirileceğini söyledi.

Mera ıslah ve ihya çalışmalarının hayvancılık için önemli olduğunu dile getiren İl Müdürü Sarı, meraların etkin kullanımı ve ıslah çalışmalarının devamında meraların korunması için merkeze bağlı 21 köyde Mera Yönetim Birliği kurulduğunu, Çorum genelinde 7 köyde 7553 dekar alanda 1.022.923 liralık mera ıslah projesi uygulandığını söyledi.

Mera ıslahı konusunda Vali Necmeddin Kılıç’ın yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini de belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sarı, Vali Kılıç'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Hedeflerinin 2020 yılına kadar mera ıslah çalışmalarını tamamlamak olduğunu vurgulayan Orhan Sarı, hayvancılıkta en büyük girdi olan yem tüketimini azaltmanın birinci adımının meraların ıslah edilerek kaba yem ihtiyacının meralar vasıtasıyla karşılanması olduğunu söyledi.

Orhan Sarı, “Çorum’da göreve başladığımızda dile getirdiğimiz hedeflerimizden biri olan mera alanlarının ıslahıydı. Sezonun açılması ile ıslah çalışmalarımıza hız vererek çalışmalarımıza başladık. Çorum tarımı için yapmış olduğumuz çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sarı, konuşmasının ardından gübreleme çalışmasını bizzat traktör üzerine çıkarak kendisi başlattı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim