Çorum’da, damızlık hayvan ithalatı ve satışı işinde de, şu günlerde bir kadının imzası var...

Aynur Tekin, Fransa ve Almanya merkezli iki büyük hayvancılık firmasının Türkiye temsilciliğini üstlenen Proteck firmasının, Çorum ve bölgesindeki temsilcisi.

DAMIZLIK HAYVAN İTHALATI

Temsilcilik ofisini Ulukavak Mahallesi Çiftlik Caddesi’nde açan Aynur Tekin, Avrupa ülkelerinden ve Brezilya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden damızlık hayvan ithal edip Türkiye’nin değişik yörelerinde hayvancılıkla uğraşanlara intikal ettirdiklerini belirterek, ağırlıklı olarak Suluova, Balıkesir ve Kırşehir’e hayvan girişi sağladığını, son iki yılda sağlanan hayvan girişinin ise yaklaşık 15 bine ulaştığını söyledi.

“DOĞRU HAYVANI, DOĞRU FİYATA BULMAK…”

Son yıllarda hayvancılığın kârlı bir iş olmaktan çıktığını, pek çok yetiştiricinin bu işten çekilmeyi tercih ettiğini anlatan Aynur Tekin, “Hayvancılık, disiplinli, bilinçli ve ciddi yapılmazsa, mutlaka kaybettirir. Bunun için önce doğru hayvanı, doğru fiyata bulup getirmek gerekir. Bu ise, büyük dış bağlantıları olan firmalar eliyle sağlanabilir. Yoksa, aracıların eline düşen hayvancıların kaybetmesi kaçınılmaz olur” diye konuştu. 

“FİYAT BİZDE DE, AVRUPA’DA DA AYNI”

Temsilcisi oldukları Fransız ve Alman firmalarının, dünyada hayvancılığa yön veren firmalar olduğunu vurgulayan Aynur Tekin, “Bunlar öyle sistemli çalışan büyük firmalar ki, fiyat standartları hiç değişmez. Alıcı, bana gelse de, direkt firmaya gitse de aynı fiyatla karşılaşır. Bu kalite ve güvenilirlik nedeniyle, Türkiye’de hayvancılığın doğru yönde ilerleyeceğine ilişkin umut ve inancımız arttı. Geleceğe güvenle bakar hale geldik. Bu doğrultuda ülkemize hizmet etmenin ise ayrı bir gururu ve mutluluğu içindeyiz” ifadesini kullandı.

“İŞİNİ SEVMEYEN BAŞARISIZ OLUR”

Sektörde tek bayan olduğunun altını çizen Aynur Tekin, canlı hayvan ithalatı ile ilgilenenlerin kendisini sosyal medyadan takip ettiklerini, ancak, “Ne yani, bir kadından mı hayvan alacağım?” diye düşünenlerin de çıkabildiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kadının başaramayacağı iş yoktur. Yeter ki o işi severek yapsın. Pek çok kimseye ters gelebilir, ama ben de hayvancılık işini severek yapıyorum. Prensibim güvenilirlik ve kaliteden ödün vermemek.

Şunu da belirtmek gerekir ki, ucuz hayvan ithalatı sektörün sorunlarına çözüm getirmez, tersine, gelişmesine engel olur.

Hayvancılık sektörü, ülke ekonomisi için, iş bilmezlerin eline bırakılamayacak kadar önemlidir.

Lütkfen her işi ehline bırakalım.”

(Aliye ÖNCEL) 

Editör: TE Bilisim