Mecitözü’ndeki incelemelerinin ardından basın mensuplarıyla biraraya gelerek çeşitli konulardaki soruları yanıtlayan Başkan Külcü, hayvan pazarı ile ilgili iddialar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Külcü, İskilip yolu üzerinde yapımı devam eden ancak bir bölümünün kamulaştırılması için halen mahkeme sürecinde bulunan Yeni Hayvan Pazarı arazisinin satın alınması konusundaki söylentilere açıklık getirdi.

Yeni Hayvan Pazarı’nın yeri konusunda normalin üstünde bir bedel ödendiği yönündeki iddiaları yanıtlayan Külcü, 105 dönümlük arazi üzerine kurulacak Hayvan Pazarı’nın yerinin 85 dönümünün kamulaştırılarak satın alındığını açıkladı.

Bu arazinin 55 dönümlük bölümünün Elvan Salbaş’tan, 30 dönüm civarında bir kısmının ise bölgedeki küçük hisse sahipli mirasçılardan alındığını vurgulayan Külcü, 20 dönümlük alanı mülk sahibinin satmak istememesi nedeniyle kamulaştırma davası açtıklarını ifade etti.

Kamulaştırmanın tamamlandığında arazinin toplam 3.5 milyon TL’ye alınmış olacağını dile getiren Başkan Külcü, “Arazinin 7 milyon TL’ye alındığı söyleniyor” sorusu üzerine de, “Bunu söyleyen hangi zavallı ve akıl fukarası ise tapu kayıtlarına baksın. Beni düşünüp bana bir iyilik yapmak istiyorsa gidip tapu kaydına bakarak beni ikaz etsin. Yok devleti ve milleti düşünüyorsa tapu kayıtlarına baksın o zamanda beni ihbar etsin. Bunlar bu kadar açık gizlisi yok, saklısı yok. Bizim kaç liraya aldığımız ve her şey tapu kayıtlarda bellidir. Bizim her şeyimiz banka kayıtlarında bellidir. Girişimiz çıkışımız orada bellidir. Çok merak eden varsa yarın öğrensin. Bunların aslı astarı yok zaten belediyenin bütün kayıtları inceleniyor. Türkiye’nin müfettişleri denetler, sayıştayı denetler, belediye meclisi denetler. Biz söylendiği gibi bir parayı burası için ödemedik” ifadelerine yer verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim