İnşaat Mühendisi Avni Çelik’e, ülke genelinde eğitime sağladığı destekler ve Hitit Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkılardan ötürü “Fahrî Doktora” unvanı verildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı “Akademik Ödül ve Fahri Doktora Tevdi Töreni” dün 017 Cuma günü, saat 14.30’da 15 Temmuz Spor Kompleksinde (HİTÜ Kuzey Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milletvekilleri Salim Uslu, Tufan Köse ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ve Avni Çelik’in ailesi ve iş dünyasından dostları katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Rektör Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nde köklü yapısal değişiklikler yaptıklarını belirterek, “Üniversitemizi daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Ardından sırasıyla kürsüye gelen Milletvekilleri Kurt, Köse ve Uslu, hayırseverlerin eğitime katkılarını önemsediklerini belirterek, işadamı Avni Çelik’e Üniversite’ye verdiği desteklerden ötürü teşekkür ettiler.

Vali Necmeddin Kılıç ise yaptığı konuşmada, “İlimizin yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden Avni Çelik’e çok teşekkür ediyor, Fahrî doktora unvanı dolayısıyla kendisini tebrik ediyoruz.” dedi.

Avni Çelik’in özgeçmişinin okunmasının ardından Rektör Alkan, Avni Çelik’e cübbesini giydirerek, “Fahrî Doktora” belgesini takdim etti.

İşadamı Çelik, iş hayatında zor günlerden geçtiğini belirterek, “Memleketimizin geleceğini düşünüyorsak, eğitime hepimizin katkı sağlaması gerekir. Ben, burs çalışmalarına ağırlık verirken Allah rızasından başka bir şey gözetmedim.” dedi.

Bu yıl sonunda aktif çalışma hayatını sonlandırıp hayır işlerine daha fazla zaman ayırmak istediğini vurgulayan Çelik, “Fahrî Doktora unvanı için tüm Senato üyelerine teşekkür ederim. Daha çok eğitim faaliyetlerine ve hayır işlerine ayırmak arzusunda olduğum ömrümün bâkî kısmında bu cübbeyi şerefle taşıyacağım.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim