Tam 48 yıllık meslek yaşamımız boyunca da, ÇORUM HABER’in 33 yıllık yayın yaşamı süresince de, Çorum’un yararından, çıkarından başka önceliğimiz olmadı. Son yıllarda ısrarla, “Büyük Çorum” hedefini önümüze koymaya ve bu doğrultuda kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz.

Her il’le birlikte “sözde” büyükşehir değil, gerçek anlamda “Büyükşehir Çorum”…Sanayileşme hamlesini sürdüren, kendi kırsalından göç almakla yetinmeyip “nitelikli” büyüyen, bölgesinin sanayi, ticaret, sağlık, eğitim, kültür, sanat ve turizm merkezi Çorum...

Şu anda 265 bin nüfusa sahip Çorum kentinin önüne “500 bin nüfus” hedefini koyuyoruz. Üniversite öğrenci sayısını da, 17-18 binlerden 80 binin üzerine taşımayı hayal ediyoruz. Eğer 14 yıl gecikmeyip 1992’de üniversite kurulmuş olsaydı, Çorum, bu rakama zaten yaklaşmış olurdu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın “Yozgat’ı kıskanıyorlar” şeklinde özetlenebilecek konuşmasından sonra, Yozgat’ın Ankara’daki siyasi gücü ve bu yolla sağladığı kazanımlar, bir kez daha Çorum’un gündemine geldi. Özellikle de, Milletvekili Soysal’ın, “Yozgat’ın bir dediği iki edilmiyor” cümlesinden sonra…

Anadolu’nun ortasında sanayileşme hamlesini başlatan, girişimci ruhuyla yatırım iklimini ve altyapısını oluşturan Çorumluların, ödüllendirilme yerine tam tersine cezalandırıldıklarını, adeta okurlarımızı bıktırırcasına sık sık yazıyoruz. Yine, Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi, büyüyebilmesi için hava ve demiryolu ulaşımına ihtiyacının olduğunu sürekli vurguluyoruz.

Komşu Yozgat, devletten her istediğini alırken, Çorum’un hiçbir isteği karşılanmıyor. Oysa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Çorum’da konuşurken, Çorum’un “bakan” isteği dile getirilmişti de, Sayın Erdoğan “Çorum’un bakanı benim” demişti.

“Çorum Milliyetçisi” olarak Çorum’un talepleri ve beklentileri ile ilgili ısrarlı, kararlı, hatta kimi zaman “sert” yazılarımızdan rahatsızlık duyanlar olabilir, ama “saygı” sınırlarını hiçbir zaman aşmadık ve hiç kimseyi incitmeyi, refüze etmeyi düşünmedik.

Komşu Yozgat’la ilgili kıyaslamalarımızda da, kıskanmak, istememek aklımızın ucundan geçmedi. Yalnızca, “Yozgat hakkını alıyor, Çorum niye alamıyor?” diye sersenişte bulunduk. Haklıydık. Haklıyız. Hadi, halkın dilindeki sözü de burada ifade edelim: “Çorum’a bir tek hastane yaptılar, onu da yanlış yere yaptılar!”

Mevlana’nın dediği gibi, “Dünle beraber gitti düne ait ne varsa cancağzım, bugün yeni şeyler söylemek lazım”…Evet, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın sözlerinden yola çıkarak, bugün Çorum için yeni şeyler söylemek, ya da hep söyleyegeldiğimiz sözleri bir cümle etrafında toparlamak istiyoruz: “Büyük Çorum” yürüyüşünü hep birlikte başlatalım!

İlk işimiz de “2019 Hattuşa Yılı” talebini güçlü biçimde Ankara’ya taşımak olabilir. Bilindiği gibi, ÇORUM HABER’in önerisi üzerine “Hattuşa Yılı” isteğine, Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve İlksen Ceritoğlu Kurt başta olmak üzere hemen tüm Çorum sahip çıkmış, Kent Konseyi’nin 24 Ocak 2018 tarihinde oybirliği ile aldığı karar da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletilmişti.

Milletvekillerinin ve İktidar Partisi İl Başkanı’nın öncülüğünde, her kesimi temsil eden, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin başkanlarından oluşan güçlü bir heyetle Ankara’da gerekli girişimler yapılırsa, öyle inanıyoruz ki, 2019’un “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi ve kültür-sanat-turizm adına Çorum’u uçuracak projelerin hayata geçirilmesi mümkün olabilecektir. Yine inancımız o ki, bu kazanımın ardından da “Çorum Havalimanı” müjdesi gelecektir.

Editör: TE Bilisim