Şimdi, Volkswagen Grubu’nun Türkiye’de yatırım kararı aldığı ve yerinin de henüz belli olmadığı yolundaki haberler medyaya yansımaya başladı.

Edindiğimiz bilgilere göre Volkswagen, Seat ve Skoda ile SUV modelini Türkiye’de üretecek. Volkswagen’in yatırımının en az 3 Milyar Euro tutarında olacağı, başlangıçta 5 bin, sonraki aşamada ise 10 bin istihdam sağlayacağı hesap ediliyor.

İşte bu noktada, Çorum’un, otomotiv sanayiini Marmara Bölgesi’nden Anadolu’nun ortalarına çekmek üzere “seferberlik” ilan etmesi gerekiyor.

Çorum’un, Organize Sanayi Bölgesi’nin dışında ve kent tarafındaki bitişiğinde 1 milyon metrekarelik hazine arazisine sahip olduğu biliniyor. Volkswagen yatırımı için bu arazi bedelsiz verilmek suretiyle, Çorum açısından bir cazibe sağlanabilecek.

Özal döneminde “Karadeniz Ekonomik İşbirliği” projesi çerçevesinde Çorum’un üretim üssü, Samsun Limanı’nın çıkış kapısı olarak düşünüldüğünü defalarca yazdık. Şimdi, aradan yaklaşık 30 yıl geçtikten sonra bunu hayata geçirmenin tam zamanı.

Havalimanı yapılır, demiryolu projesi hızlandırılırsa, Çorum otomotiv sanayii merkezi olmaya ve tüm çevre illerle birlikte bu bölgeyi sanayi havzasına dönüştürmeye hazırdır.

Çorum, Vali Mustafa Çiftçi’nin öncülüğünde, milletvekilleriyle, yerel yöneticileriyle, siyasi parti yöneticileriyle, sanayici ve işadamlarıyla, Çorum’da, Çorum dışında yaşayan tüm Çorumlularla, bu dev hedef için ayağa kalkmalıdır.


Mehmet YOLYAPAR

Editör: TE Bilisim