3 Haziran Cumartesi günü başlayan Kitap Günleri’ni toplam 325 bin kişi ziyaret etti. 2 milyona yakın kitap satıldı. 180 yayınevi, 16 STK, 50 bireysel yazarın yer aldığı Kitap Günleri’nde bin sanatçı ve yazar imza günü ve söyleşi yaptı. Tarihi Haydarpaşa Garı’nda kitap ve yazarlarla buluşan okuyucular vagonlarda kitap okudular. Yazarların söyleşilerine katıldı.

İMZA MASALARINDA UZUN KUYRUKLAR

Kitap Günleri boyunca aralarında Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat, Hasan Ali Toptaş, Sunay Akın, Merdan Yanardağ, Emre Kongar, Türkan Şoray, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluştu. Yazarların imza masalarında saatler süren kuyruklar oluştu.

2 ÇORUMLU YAZAR DA KİTAP GÜNLERİ'NDE OKURLARI İLE BULUŞTU

Hemşerimiz Yazar Cevat Turan, Puslu Yayıncılık standında düzenlediği imza günlerinde kısa sürede 5. baskısını yapan 'Unutmalar Şehri' adlı romanını imzaladı. Cevat Turan'ı imza günlerinde Çorumlu dostları da yalnız bırakmadı.

Her yıl pek çok değerli yazarı ağırlayan ve 3-11 Haziran tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen Kitap Günleri’nde Çorumlu yazarlar Cevat Turan ve Yusuf Ziya Leblebici de düzenledikleri imza gününde okurları ile buluştu.

Cevat Turan, 5. baskısını yapan 'Unutmalar Şehri' adlı romanını, Yusuf Ziya Leblebici de 'Eğme Başını' adlı şiir kitabını imzaladı.

Duygu Asena 50. Sokak'taki Kardelen Sanat Standında okurları ile buluşan hemşerimiz Şair-Yazar Yusuf Ziya Leblebici düzenlediği imza günlerinde okurları ile buluştu. Leblebici'yi imza gününde Çorumlu dostları da yalnız bırakmadı.

KİTAP KURTLARI, BİR ÇOK ŞAİR VE YAZAR İLE TANIŞMA İMKANI BULDU

Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapan Kitap Günleri boyunca özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyelerinde çocuklar neşeli saatler geçirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim