Doğa Koleji Bürosu’ndaki tanıtım toplantısında konuşan işadamı Haydar Etli, bugünden itibaren ön kayıtların başlayacağını, daha sonra değerlendirme sürecinin ardından okula başlayacak 980 öğrencinin belirleneceğini kaydetti.
Anasınıfından liseye kadar 40 sınıfın yer aldığı Doğa Koleji Çorum Kampüsü’nün inşaatının hızla sürdüğünü belirten Etli, okulda Doğa Okulları’nın da desteğiyle teknolojinin en son nimetlerinin kullanılacağını bildirdi.
Çorum’da Platin ve Yargı Akademi gibi kurumlarla 11 yılı geçkin bir eğitim geçmişleri olduğunu hatırlatarak ilimize daha kalıcı bir eser kazandırmak adına ülkenin eğitim konusunda lider markalardan olan Doğa Koleji’ni ilimize getirdiklerini söyleyen Etli, “Bu amaçla Osmancık yolu üzerinde 13 bin metrekarelik bir alanda 9 bin 500 metrekaresi kapalı olan bir kampüs inşaatı başlattık. Şuanda inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor ve 2016-2017 yılında da tüm kademelerde öğrenci alımına başlayacağız. Okula kayıtlar bugünden itibaren ofisimizde başlayacak. Okulumuz 980 öğrenci kapasiteli. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak yapılıyor. Okulumuz tam anlamıyla bir kampüs olarak projelendirildi. Proje Doğa Koleji’nin de birçok projesini yapmış olan İlham Mimarlık tarafından çizildi. Orijinal bir mimarisi olacak kampüsümüzün. Okulumuzun içinde kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, konsept sınıfları, dil eğitiminin uygulamalı olarak verildiği Oxford Street dediğimiz bir açık alan, bir sanat sokağı, bilim laboratuarları şeklinde bölümlerimiz mevcut.
Doğa Okulları teknoloji derslerinde Türkiye’de en iyi olarak nitelendiriyor ve biz o teknolojiyi Çorum’a da kazandırıyoruz. Farklı alanlarda teknolojiyi kullanacağız. 3D laboratuarları, çocukların bilgisayarlarda tasarladığı projelerde yazıcılardan üretebilecekleri bir laboratuarımız bulunuyor. Yine bir kısım derslerin 3 boyutlu olarak derslerin işlenebildiği bir laboratuarımız var. Düşler atölyesi adında hayal gücünü artıran bir salonumuz mevcut. Sınıflar klasik tahta yerine akıllı tahtalarla donatılmış durumda. Artık çağımızda çocuklar teknolojinin içindeler. Biz de bunu eğitime yöneltmek için uğraşıyoruz. Hedefimiz vatana millete hayırlı bireyler yetiştirmektir. Bundan sonra da eğitim alanında yatırımlarımız artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim