Ak Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Eritre Ulusal Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Tekste Baire ve beraberindeki heyeti kabul etti. Hak-İş’in Türkiye'de bulanan konuk heyet, TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu makamında ziyaret etti.
Türkiye'nin önemli konfederasyonlarından biri olan Hak-İş'in ziyaretlerini anlamlı bulduğunu söyleyen Uslu, “Hayatımın en verimli ve en güzel yıllarının Hak-İş'te geçtiğini söyleyebilirim. 16 yılını genel başkanlıkta geçirmekle birlikte 35 yılım Hak-İş’te geçmiştir” dedi.
Uslu, Hak-İş’in sadece işçilerin ücretlerini ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadele eden örgüt olmasından ziyade ayrıca etkin ve saygın bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.
Eritre Ulusal Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Baire ise sendika çalışmaları konusunda Uslu'ya bilgi vererek, Eritre’ye davet etti.
Görüşme sonrası TBMM İdare Amiri Uslu konuk heyete TBMM siluetinin yer aldığı çini tabak hediye ederek, meclisi gezdirdi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim