BİKTUDER Başkanı Hayati Çam, Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ülkemizdeki 13 değerden biri olduğunu hatırlatarak, “Hitit Uygarlığı’nın izlerini görmek için dünyanın çeşitli ülkelerinden Çorum’a gelmek isteyen turistler başta olmak üzere Çorum halkı için büyük ihtiyaç hâline gelen havaalanı bir an önce yapılmalıdır.” dedi.
Şu an Çorum’a en yakın olarak Amasya-Merzifon Havalimanı’nın bulunduğunu ve Yozgat’a da bir havaalanı yapıldığını belirten Hayati Çam, şu görüşleri dile getirdi:
“Uzun zamandır Çorum’dan Merzifon Havaalanı’na servis sorunu yaşanmasına rağmen bu konuda köklü bir çözüm ortaya konulamamıştır. Günümüzden 7 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan ve Anadolu’da ilk organize devleti kuran Hititler’in başkenti Hattuşa, Çorum sınırları içerisindedir. Hattuşa, Anadolu’nun kalbinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ülkemizdeki 13 değerden biridir. Hititler’i görmek için dünyanın çeşitli yerlerinden turistler ilimize gelmektedir. Şu an tek ulaşım, karayolu ile yapılmaktadır. Ancak Alaca’ya 56 km. uzaklıkta bulunan Yozgat hem hızlı trenine kavuşmuş, hem de havalimanı yapılmaktadır. Yozgat Havalimanı’nın bitimiyle birlikte turistler Yozgat üzerinden Alaca’ya ulaşacak, turizmden en büyük payı Yozgat esnafı alacaktır.
BİKTUDER olarak ilimizin ticarî, sanayii, turizm ve tarım alanlarında gelişmesi için mutlaka yerli ve millî havaalanı ile hızlı trene kavuşması gerektiğini bir kez daha belirterek, seçilmiş ve seçilecek olan tüm milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına ve bürokrasideki yöneticilere bu konuda katkı sunmaları yönünde çağrı yapıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim