Çorum Belediyesi’nin bu yıl 4.’sünü düzenlediği "Kadın Emeği Fuarı" Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı.
5 mahalledeki Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri’nde eğitim gören kadınların el emeklerinin sergilendiği fuarda kurslarda eğitim gören 67 kadının tasarladığı eserlere yer verildi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Turhan Candan ve çok sayıda davetlinin katıldığı fuarın açılışı kadın Kültür Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez’in konuşması ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her geçen gün daha büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, bir hafta açık kalacak olan fuarda 67 kadının el emeklerini sergileyeceğini bunların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve engelli merkezlerinde üretilen el emeklerinin de sergileneceğini dile getirdi.
Bu çalışmaları önemsediklerini belirten Başkan Külcü, yapılan çalışmalarla Çorum’un Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biri haline geldiğini söyledi. Geçmişte savaşlarda bile kadınların yer aldığını, kadınların yönetimde söz sahibi olduğunu belirten Başkan Muzaffer Külcü, kadınların bilgisinden ve emeğinden sadece evde faydalanılırsa geleceğe ihanet edilmiş olacağını söyledi. Büyük bir medeniyet kurulması isteniyorsa bu hayatın kadınlarla birlikte şekillendirilmesi gerektiğini anlatan Külcü, hayatın birlikte yaşanılması gerektiğini belirterek, “Kadın varsa hayat var” dedi.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim