TÜİK'ten yapılan açıklama göre geçen yılın bu dönemine göre elektrik yüzde 32.3, doğalgaz ise yüzde 34.7 oranında zamlandı.

1 yıl içinde elektrik ve doğalgaza gelen fiyat artışını Çorum’da vatandaşlara sorduk. Hayatın pahalılığından şikayet eden Çorum halkı, geçinmekte de zorlandıklarını ifade etti. Bir vatandaş ise “Allah millete sabır versin” yorumunu yaptı.

İşte aldığımız bazı cevaplar;

Her şeyin yüzde 50 arttığını dile getiren bir vatandaş, “Enflasyon tek haneli gözüküyor öyle açıklıyorlar ama bu gerçek değil. Geçen yıl kışın doğalgaza 750 TL ödedik bu yıl herhalde bin lira öderiz” dedi.

Hayatın pahalı olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Geçen yıl 30 TL’ye aldığımız yağlar bu yıl 65 TL oldu. Her şey arttı. Doğalgaz bulundu diyorlar umudumuz o yönde. İnşallah doğalgaz faturası azalır” diye konuştu.

Emekli bir vatandaş, “Allah millete sabır versin. Emekliyim geçen yıl bundan daha rahat geçiniyordum, bu sene daha zor geçiniyorum” cevabını verdi.

Asgari ücretle geçindiklerini ve çok zor durumda olduklarını belirten bir kadın, “Perişan durumdayız. Tek bir maaşı nereye harcayacağımızı şaşırıyoruz. Kışın da birini yakarsak birini söndürüyoruz” sözlerini kullandı.

6 aydır işsiz olduğunu dile getiren bir vatandaş ise “Artık hırsızlık yapacağız. Ne yapalım gidelim fırın soyalım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim