Hürriyet Meydanı’nda yapılan eyleme bazı sendikalar da destek verdi. Eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sesi titreyerek seslenen Begüm Elisert adlı küçük kızın, bayram öncesi babasının işten atıldığını belirterek, “Sizler bayram sevinci yaşarken bizlerin evinde hüzün var” sözleri yürekleri burktu.
Eylem yapan gruba Selüloz-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Aydın Parlakkılıç, Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Selüloz-İş Sendikası İl Temsilcisi İbrahim Karaman ile çok sayıda sendikacı da destek verdi.
Ellerinde pankartlarla tepkilerini dile getiren ve ıslık ve düdüklerle işten atılmalarını protesto eden işçiler adına konuşan Selüloz-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Parlakkılıç daha önce de Çorum'da buna benzer bir mücadele verdiklerini belirtti. Sendika olarak her zaman işçilerin yanında olmayı sürdüreceklerini söyleyen Parlakkılıç, “Daha önce yine böyle bir mücadele verdik ve kazandık. Bu mücadelemizde de başarılı olacağız. Hakkımız olanı elde edinceye kadar durmayacağız. Bayram öncesi insanın işsiz kalması kadar kötü bir şey yoktur. Bizler sendika olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Bu mücadeleyi bırakmayacağız. Bayramdan önce de arkadaşlarımıza kumanya hazırlayıp kendilerine teslim edeceğiz. Bizler Çorum'daki sanayi odası, ticaret odası ve valimizden bu konuya el atmalarını istiyoruz” diye konuştu.



Babasına destek vermek için gelen fabrika işçilerinden Süleyman Elisert'in kızı 8 yaşındaki Begüm Elisert de babasının bayram öncesinde işten atıldığını, okul ihtiyaçları olduğunu, babasının ihtiyaçlarını gideremediğini söyledi. Babasının ve diğer çalışanların işlerinin geri verilmesini istediğini söyleyen Elisert, yetkililerden yardım istedi.
Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Şen ise yaptığı açıklamada SMS yoluyla 70 kişinin kapının önüne konulduğunu belirterek “Bu arkadaşlarımız hiçbir gerekçe gösterilmeden kapının önüne konuldu. İşverenle görüştük. Hükümet elimizi kolumuzu bağladı. Gayrimenkullerimize ve banka hesaplarımıza el koydu diyorlar. Bu fabrikamızın bacasının tütmesi için siyasilerimizden destek istiyoruz. Hiçbir arkadaşımız o farikanın kapısına kilit vurulmasını istemiyor. İşçilerimizin tek amacı ekmeklerini kazanabilmektir. Gerçekten iflas ettilerse bu işçilerin geçmişteki tüm haklarının ödemesini istiyoruz” dedi.
Önümüzde bayram olduğunu, daha sonra ise okulların açılacağını hatırlatan Şen, siyasilere işçilere sahip çıkılması ve fabrikanın bacasının tekrar tütmesi için çaba göstermeleri çağrısında bulundu.
Selülöz İş Sendikası İl Temsilcisi İbrahim Karaman, çalıştıkları fabrikanın kapanmasının başta aileleri olmak üzere, esnafları olumsuz etkilediğini ve ülkeye sağladığı katma değeri sağlayamaz olduğunu söyledi. Yaşanan süreçte işçilerin hiçbir suçu olmamasına rağmen işverenlerin bir araya gelerek taşın altına ellerini koymamasından dolayı faturanın kendilerine kesildiğini savunan Karaman, bunun sonucunda Kurban Bayramı önce kurban edildiklerini öne sürdü.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim