Karşıyaka Anaokulu minikleri, okulları tarafından başlatılan “Bir Dilek Tut” adlı proje ile köylerde okuyan öğrencilerin hayallerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor.

Köprübaşı Köyü İlkokulu anasınıfı öğretmeni Ebru Çelikcan tarafından Anaokulu miniklerine istekleri soruldu. Miniklerin isteklerini alan öğretmen Çelikcan istekleri ve miniklerin fotoğrafları ile birlikte Karşıyaka Anaokulu’na gönderdi.

Karşıyaka Anaokulu tarafından oluşturulan Dilek Ağacında çocukların fotoğraf ve dileklerine yer verildi. Gönüllü velilerin işbirliği ile tamamlanan hediyeler okul idaresi,  öğretmen Ayşenur Kulkara ve velilerin eşliği ile Köprübaşı Köyü İlkokulu öğrencilerine ulaştırıldı.

Miniklerin hayalindeki oyuncaklar olan uzaktan kumandalı araba, pilli tren, barby bebek, uçak ve çeşitli kıyafetler okullarına götürülerek kendilerine teslim edildi.

Proje hedefinin köy okullarındaki öğrencilerin dileklerini gerçekleştirerek onları mutlu etmek olduğunu kaydeden Karşıyaka Anaokulu Müdürü Leyla Külcü, “Bu kapsamda belirlenen köylere periyotlar halinde ziyaretler planladık ve bu program çerçevesinde ilk olarak Mecitözü Köprübaşı Köyü İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin isteklerini yerine getirmeye çalıştık” dedi.

Bundan sonra da başka köy okullarındaki öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Külcü, “Hayalleri gerçekleştirilen miniklerin yüzlerindeki mutluluğu görmek bizlere ayrı bir sevinç kaynağı oluyor. Bundan sonra hayallerini gerçekleştireceğimiz okul Büğdüz Köyü Anasınıfı minikleri olacaktır” diye konuştu.

Ebru Çelikcan, projeye dâhil oldukları için memnun olduklarını söyleyip katkı sunanlara teşekkür etti.

Program; miniklere hediyelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim