Hayal kuran çocukların mutlu olduklarını anlatan Serpil Çetin, yetişkinlerin; çocukların hayal gücünü hafife almaması gerektiğini dile getirdi. Tüm insanlığın bazılarının hayal gücü ve azmiyle bu günlere ve bu çağa gelebildiğini anlatan Çetin, hayal kuranlar sayesinde insanların oturduğu yerden tüm dünyadaki olanlardan haberdar olduğunu, rahat ve refah içinde yaşayabildiğini vurguladı.

Çocukların hayal kurma özgürlüklerinin ellerinden alınmaması gerektiğini ifade eden Serpil Çetin, “Kendi içimizdeki çocuğa da hayal kurma özgürlüğü tanıyalım. Emin olun daha mutlu insanlar olacağız.

Hayal dünyanız size özeldir!

Çünkü o dünya sizindir. Sizin istekleriniz dışında hiçbir şey olamaz. Her şeyden önce orada mutlu olursunuz. Neden özellikle sürekli mutluluk vurgusu yapıyorum çünkü ancak mutlu anne babanın çocukları mutlu olabilir. Hatta çocuklardan ziyade bizim insanımızın buna, mutluluğa ihtiyacı var ve mutluluk kesinlikle maddi şeylere bağlı değil bunun farkına vardığımız an aslında belki de mutlu olduğumuzun farkına varacağız.

Çocuğum bir şeyleri başarsın iyi yerlere gelsin diyorsanız. Hayal kurmasına izin verin hatta teşvik edin” dedi.

Teknolojiyle birlikte o saf ve temiz zihinlerin çok küçük yaşlarda kirletildiğini kaydeden Çetin, hayal kuran çocuğun merak eden ve düşünen çocuk anlamına geldiğini, meraklı çocuğun derslerinde de başarılı olduğunu anlattı.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim