Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 150 profesör ve doçent, 170 uzman hekim, 100 pratisyen hekimin görev yaptığını, kalp hastalıklarında artık dışarıdan sevk alır hale geldiğini, Kanser Tedavi Merkezi’nin kurulmasıyla, bu alanda da dışarıya sevklerin sona ereceğini anlatan Ceylan, “Eski Hastane’nin C bloğunda test yapılıyor. Mümkün olursa bina güçlendirilerek, değilse yıkılıp yenisi yapılarak burada yeni bir Devlet Hastanesi hizmete açılacak” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Çorum kamuoyunun merakla izlediği “Çorum’un talepleri ve beklentileri” konusunda çok açık ve net ifadelerle “olumlu” karşılıklar, hatta bir başka deyimle müjdeler verdi.

Muhalefet partilerine mensup milletvekili adaylarının Çorum sorunlarına duyarlı yaklaşımlarını memnuniyetle karşılayıp teşekkür eden Ceylan, “Ama bütün bu yatırım ve hizmetleri yine biz yaparız.” diyerek, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarına ilişkin herhangi bir tereddütlerinin olmadığı mesajını da vermiş oldu.

Sakin, seviyeli ve Çorum’a yakışır bir seçim süreci geçirdiklerini de vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Sükûnet içinde, demokratik bir seçim yapacağız. Milletimizin göstereceği teveccühe ve sandıktan çıkacak sonuca da hepimiz saygılı olacağız” diye konuştu.

“ÇİZGİSİNİ BOZMAYAN, ÇORUM SEVADALISI GAZETE”

Ahmet Sami Ceylan, ÇORUM HABER’in seçim öncesi Çorum’un sorunlarını gündeme getirerek adayların görüş ve düşüncelerini almasını takdirle karşıladığını belirten Ceylan, “ÇORUM HABER, öteden beri izlediğim bir gazete. Aktif siyasete atıldığım 2006 yılından beri de günlük olarak, daha yakından izliyorum. Yıllardır çizgisini bozmayan, sorunları şahıslara indirgemeyen, Çorumluların dillendirdiği istekleri bizlere duyurmaya yönelik yapıcı yayınlar yapan ilkeli bir gazete. Mehmet Yolyapar’ın tecrübesi ve Çorum sevgisi ise kaliteyi daha da artırıyor. Ortak yanımız, benim 1 Kasım’daki sloganım olan Çorum sevdamız. Dertliyiz, derdimiz Çorum” değerlendirmesini yaptı.

“AMAÇ HIZLI TRENİ 2023’E YETİŞTİRMEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da birkaç gün önce Samsun’da yaptığı konuşmada hızlı tren müjdesini verdiğini hatırlatan Milletvekili Ceylan, projenin ihale aşamasına yaklaştığını ifade ederek, hızlı trenle Çorum’dan Ankara’ya 1 saat 45 dakikada, Samsun’a ise 1 saatte gidilebileceğini, ayrıca yük taşımacılığı yoluyla, yükte ağır pahada hafif ürünlerin nakliye maliyetinin düşeceğini söyledi.

Ceylan, “Amacımız demiryolunu 2023’e yetiştirmek. İstanbul’un dev 3. Havalimanı’nı 4 yılda bitirdiğimizi dikkate alınca, bunun zor olmayacağı da anlaşılır.” dedi.

Ceylan, havalimanı konusunda da çok net olduğunu, Çorum Havalimanı’nın mutlaka yapılacağını, “Bunu da sadece Ak Parti yapabilir. O uçak Çorum’a inecek” sözleriyle ifade etti.

Milletvekili Ceylan, “Hattuşa Yılı” konusunda daha önce de desteğini açıkladığını hatırlatarak, yeni dönemde en etkin şekilde girişimlerde bulunacağını bildirdi.

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM”

“Millet Bahçesi” projesini gönülden desteklediğini, mevcut stat yerinin yeşil alan olarak düzenlenebilmesi için Belediye’nin 115 milyon liralık yükümlülüğünün karşılanması gerektiğini hatırlatan Ahmet Sami Ceylan, “Bu bölgede yapılaşma, şehir açısından sıkıntılara sebep olacak. Mahalle muhtarlarımızın tümü de bunu talep ediyor. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza götüreceğim. Mutlaka çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“MEYDANA ÇORUM’U KUCAKLAYACAK İSİM”

Belediye’nin açtığı meydanın, Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasıyla daha da genişleyeceğini, ancak proje üzerinde çalışılarak meydanın daha işlevsel hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, bulunacak ismin ise tüm Çorum’u kucaklayacak bir isim olmasına özen gösterilmesini arzu ettiğini söyledi.

Tapu ve İşkur hizmet binalarına başlandığını, Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri için yer ayrıldığını, Maliye Kampüsü’ne de başlanacağını bildiren Ceylan, böylelikle şehrin trafik yükünün dağıtılmış olacağını ifade etti.

“SAĞLIK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Sağlık konusunun, AK Parti iktidarlarının birinci önceliği olduğuna dikkat çeken Ahmet Sami Ceylan, 5 yıldızlı otel konforundaki Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 150 profesör ve doçent, 170 uzman hekim, 100 pratisyen hekimin görev yaptığını, kalp hastalıklarında artık dışarıdan sevk alır hale geldiğini, Kanser Tedavi Merkezi’nin kurulmasıyla, bu alanda da dışarıya sevklerin sona ereceğini söyledi.

Ceylan, “Eski Hastane’nin C bloğunda test yapılıyor. Mümkün olursa bina güçlendirilerek, değilse yıkılıp yenisi yapılarak burada yeni bir Devlet Hastanesi hizmete açılacak” diye konuştu.

“TERÖR BU ÜLKEYİ YORDU, ARTIK GEÇİT YOK”

TSK’nın son iki yıldır teröre karşı amansız bir mücadele verdiğini, terörün bu ülkeyi yorduğunu, artık teröre geçit verilmeyeceğini belirten Milletvekili Ceylan, “Fetöcü hain askerleri ordumuzun içinden temizleyerek, gerçek milletin ordusuna döndük. Kandil’e 81 milyon adına Türk bayrağını dikiyoruz. Çorum bizim Çorum’umuz, ülke bizim ülkemiz. Barış ve sükûnet içinde, terörden arınmış, ekonomisi güçlü bir ülke haline geleceğiz.” dedi.

Ekonomide dalgalanmalar olabileceğini, ancak temellerinin sağlam olduğunu kaydeden Ceylan, faizlerin yüzde 150, enflasyonun yüzde 70-80 olduğu dönemleri unutmamak gerektiğini de ifade ederek, “Kırkdilim’e toplam 4.200 metrelik üç tünel yapıyoruz, Çorum-Osmancık yolunun ihale bedeli 480 milyon lira. Çorum-Amasya arası duble yol oluyor, maliyeti 220 milyon lira. Çorum-Ortaköy yolu 50, Çorum-İskilip yolu 45 milyona malolacak. Yalnızca 4 ilçenin yoluna 800 trilyon ayırabilen ekonomi sağlam değil de nedir?” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim