Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçen hafta başı Çorum’da yaptığı konuşmada, “Çorum’un kendi dinamikleriyle bölgenin sanayileşme hamlesi yapan tek kenti” olduğunu teyit etmiş, Çorum’u Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi bölgesinin üretim merkezi yapmak için gereken her desteği vereceklerini söylemişti.

ÇORUM HABER de bu olumlu gelişmeyi, “Devletin zirvelerinde bir kez daha tescil edildi ki, Çorum bölgenin sanayi merkezi ve lokomotifi” diye okurları ile paylaşmıştı. Elbette burada, herkesin kafasında eksik kalan bir nokta vardı: Havalimanı olmadan sanayi kenti olmak mümkün müydü? Yatırım işbirliği veya iş görüşmesi için Çorum’a gelmek isteyen yerli-yabancı işadamlarının, havalimanı olmadığını öğrenince gelmekten vazgeçtikleri gerçeğini, Çorumlu kaç sanayici ve işadamı bizzat yaşamıştı?

Geçtiğimiz günlerde, İHA mahreçli bir haber ise Çorumluların sohbetlerine konu oldu. Tokat’ın ikinci havalimanı inşaatı yoğun bir tempoda devam ediyordu. Yaklaşık 115 milyon liraya ihale edilen pist, apron ve taksiyolu inşaatlarının temposu karşısında,Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, havalimanının belirlenen tarihten önce bitirileceği müjdesini veriyordu.

Ankara’da yaşayan turizmci, işadamı Murat Koçak da, sosyal medya hesabından, “Havaalanı inşaatı” tabelası önünde 2009 yılında çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, 1990’lı yıllarda başlanıp yarım bırakılmış “Çorum Havalimanı”nı hatırlatıyor ve “Çorum, yeniden Anadolu Kaplanı olacak, turizm kenti olacak, altın sektöründe büyüyecek, uluslararası ticaretin odak noktalarından biri haline gelecek, ihracat patlaması yapacak, ama havalimanı olmayacak!” değerlendirmesini yapıyordu.


İşadamı Murat Koçak, 1990’larda yapımına başlanan, ancak fiziki olarak % 24.37 seviyesinde yarım bırakılan Çorum Havalimanı’nın tabelasıyla. (Yıl 2009)

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın 2. Havalimanı inşaatında incelemeler yapıyor.

Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim