Sanayici ve işadamları, gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından yatırımcıları, havalimanı olmadığı için Çorum’a getiremediklerini sık sık ifade ederler. İşadamlarının vakitleri o kadar önemli ki, Çorum’da havalimanı olmadığını öğrendiklerinde “kusura bakmayın” derler ve Çorum pek çok yatırım ya da iş ilişkisi fırsatını kaçırır.

Şu günlerde turizm adına da kaçan büyük organizasyon fırsatları dile getiriliyor. Ulusal ya da uluslararası düzeyde bir takım toplantılar için Çorum düşünülüyor; dinlenme zamanında da Hattuşa ve Alacahöyük gezileri planlanıyor, ama hava ulaşımı olmadığı için vazgeçiliyor. Çorum, sırf bu nedenle “kongre turizmi” şansını da kullanamıyor.

 Komşu kentlere yapılan havalimanlarının, bölgenin sanayileşen kenti Çorum’a çok görülmesi, ister istemez Çorumlularda “üvey evlat” muamelesi gördükleri duygusunu yaratıyor. Nitekim, İHA’nın önceki gün geçtiği bir haber de, Çorumlularda böyle bir burukluğa neden oldu. Bu haberde, komşu Tokat’a yapılan ikinci havalimanının iki yıl içinde biteceği belirtiliyordu.

Yeni havalimanı Tokat’a hayırlı olsun, ama kendi dinamikleriyle sanayileşen kentler arasına adını yazdıran Çorum da, en azından komşu Tokat kadar, Yozgat kadar hava ulaşımı desteğini hak etmiyor mu? Havalimanı yapılmadan, Çorum’un tarih hazineleri de turizmin canlanmasını sağlayamayacak, sanayileşme hamlesi de sonuca ulaştırılamayacak, büyüme hedeflerine de ulaşılamayacak. Ne yazık ki gerçek bu!..

Editör: TE Bilisim