Toplantıya Bakan Kurum ile birlikte AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, ilçe başkanları ve belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili vatandaş katıldı.

Anitta Otel’de düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilimizdeki ziyaretleri ve ilimize yapılacak çalışmalar damga vururken, parti çalışmaları ile önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar da ele alınarak yol haritası belirlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını ise İl Başkanı Yusuf Ahlatcı yaptı. Göreve geldikleri günden bugüne birlik beraberlik içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gece gündüz demeden Çorum’a hizmet etme gayretinde olduklarını dile getiren Yusuf Ahlatcı, Çorum’un 536 bin nüfusuyla 1 milyar 67 milyon dolarlık ihracatı bulunduğunu söyledi.

Girişimci ruhu bulunan, sanayi, tarım ve turizm kenti olan Çorum’un Anadolu Kaplanı özelliğini yitirmemesi için demiryolu ve müstakil havaalanı taleplerinin olmazsa olmazları olduğunu anlatan Ahlatcı, Murat Kurum’u Çorum’un Bakanı olarak gördüklerini, ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, havaalanı ve demiryolu hizmetinin de 18 yıldır Çorum’a çağ atlatan AK Parti hükümetleri döneminde yapılacağına inandığını bildirdi. Ahlatcı, geleceğin Çorum’unun komşu ve kardeş illere örnek olan özelliklerinin yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni yatırımları ile Anadolu'nun parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın da daha sonra kürsüye gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi. Yeni sistemin öneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un ziyareti ile bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Aşgın, yeni bakış açısıyla işlerin kolaylaştığına şahitlik ettiklerini dile getirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Kavuncu da Çorumluların girdiği tüm seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Erol Kavuncu, Çorum’un beklediği hizmetlere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibi sayesinde kavuştuğunu sözlerine ekledi.

İktidarlarında hayata geçirdikleri icraatların halka iyi anlatılması gerektiğinin önemine değinerek “17 yılda kazanımlarımızı bir günde kaybedebiliriz” uyarısında bulunan Milletvekili Oğuzhan Kaya ise Çorum’un bir çok talebini karşılayan Bakan Kurum’a teşekkür etti. Birliklerini ve dirliklerini bozmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını her fırsatta ortaya koymaları gerektiğini de anlatan Milletvekili Kaya, kongre sürecinde herkesin kendisini bulacağı herkesi kucaklayacak yönetimleri bulmaları gerektiğini vurguladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Miletvekili Ahmet Sami Ceylan da Çorum’a bir gününü ayıran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ekibine teşekkür etti. Bugüne kadar Çorumluların tüm seçimlerde sandıkları patlatarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Milletvekili Ceylan bundan sonra da halkımızdan aldıkları güçle Reis’in yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim