Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına canlı yayın konuğu oldu. İlgiyle dinlenilen programda Karadağ, Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtladı.

Karadağ, günün 24 saati tüm yurttaşların her türlü konuda kendilerine rahatlıkla ulaşabildiğini belirterek, “Sadece partimize oy veren değil 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmeye, dertlerine derman olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“ADAY PROFİLİMİZİ BELİRLERKEN, CİDDİ BÖLGESEL ANALİZLER YAPTIK”

Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 24 Haziran seçimlerinde Çorum parti teşkilatı olarak ön hazırlıklarını çok iyi yaptıklarını dile getirerek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şu ana kadar en son aldığımız oylarında üzerine çıkarak, % 64.6 oy alarak rekor kırdık. Milletvekilliği seçimlerindeyse oransal olarak belli bir miktar düşme yaşanmasına rağmen 3 milletvekilimizi koruduk. Aday profillerimizi oluştururken il başkanlığı olarak ciddi bölgesel analizler yaptık. Vatandaşı kucaklayacak, halkımızın beklentilerine cevap verecek ortamı oluşturmak bizim görevimizdir. Türkiye geneline baktığımızda en başarılı illerin başında Çorum geliyor” şeklinde konuştu.

“10 YERLEŞİM BİRİMİ DOĞALGAZA KAVUŞMUŞ OLACAK”

Beyaz Mikrofon programında partisinin iktidara geldiği günden bu yana Çorum’a yaptığı icraatları anlatan Ak Parti İl Başkanı Karadağ, ülke ve kent yönetiminde görevi aldıkları tarihte en büyük sorunlarından birisinin hava kirliliği olduğuna dikkat çekerek, 139 günde rekor sayılacak bir sürede Çorum’u doğalgazla buluşturduklarını, o dönem yalnızca 6 ilde doğalgaz varken bu imkândan ilk yararlanan şehirlerin başında Çorum'un geldiğini ve doğalgaz kullanımının yaygınlaştırıldığını kaydetti.

Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Doğalgaz, Sungurlu, İskilip, Osmancık, Alaca ilçelerimize de geldi. İnşallah köylerimizde de olacak. Hedefimizde şimdi 2019 tarihi itibariyle Mecitözü, Oğuzlar, Dodurga ilçelerimiz var. Şu an kent merkezi ile toplam 5 yerleşim birimimiz yararlanırken bu sayı 8’e çıkacak. Daha sonra Bayat ve Kargı’da belki boruyla olmasa bile depolama şeklinde bir projemiz var. Toplam merkez ilçe ile birlikte 14 yerleşim birimimizin 10’u doğalgaza kavuşacak.”

“TARİHİN EN BÜYÜK PARASAL YATIRIMI KIRKDİLİM’E YAPILIYOR”

Ak Parti iktidarının karayolu yatırımına önem verdiğini ifade eden Karadağ, Kırkdilim yolunun ilk önce üç şeritli hale getirildiğini, daha konforlu, güvenli ve sağlıklı bir ulaşım için Çorum tarihinin en büyük parasal kaynağının Kırkdilim’e yapıldığını kaydetti.

Karadağ, Kırkdilim’e 3 viyadükle 2 tane tünel olmak üzere yaklaşık 500 milyon para ayrıldığını ve müteahhitin işe devam ettiğini, 3 yıl içerisinde de Laçin - Kırkdilim arasının tünelle geçileceğini ifade ederek, “Ortaköy yoluna ikinci kez el attık. Osmancık ve İskilip yol çalışmalarımız devam ediyor. Alaca yolumuz çift şeritli hale geldi. Mecitözü - Çorum arası yolu bitirilecek. Dolayısıyla bu yol ağlarını önemsiyoruz” dedi.

“ASFALTSIZ KÖY YOLUMUZ KALMADI”

Türkiye’nin en çok köy sayısına sahip olan üçüncü ilin Çorum olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, “759 köyümüz var. Ve tüm köylerimizde asfalt çalışmalarının tamamını bitirdik. Soğuk asfalt yapıldığında belli bir süre sonra deforme oluyor. Birkaç yıl sonra bozulmalar gerçekleşebiliyor. Ama sıcak asfaltın ömrü daha fazla. Biz şimdi sıcak asfalt dönemine dönüyoruz. Bazı yerler var. Örneğin mesire alanı olduğu için Çatak hattını önemsiyoruz. Adeta birçok yeri otoban gibi yol yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“KOÇHİSAR, ÇORUM’UN 50 YILLIK İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Obruk Barajı’nın kendi iktidarları döneminde tamamladığına dikkat çeken Karadağ, Koçhisar Barajı inşaatının o vakit % 30 seviyelerinde olduğunu belirterek, buranın kendi dönemlerinde tamamlandığını ifade etti.

Karadağ, “Şimdi Koçhisar sulama sistemi % 60 civarında bunu da bitireceğiz. Ve Alaca Ovası sulanacak. Ayrıca Koçhisar barajından Çorum merkeze en az 50 yılımızı kurtaracak içme suyu projemizle ilgili belediyemiz ve DSİ çalışma yürütüyor” dedi.

“HAVAALANI TALEBİMİZDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ”

Beyaz Mikrofon programında Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Karadağ, “Şehrimiz eninde sonunda bir havaalanına mutlaka kavuşacaktır. Çünkü bu konuda bizim irademiz var. Önceki il başkanlığım döneminde Çorum’a gelen Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bu talebimizi bizzat ilettim. Merzifon Havaalanı önüne isim olarak Çorum’un eklenmesine ben karşı çıkmıştım. Şöyle ki bizim talebimiz Çorum’a havaalanı yapılmasıdır. Çünkü oraya Çorum ismini koyduğumuz zaman, zaten sizin havaalanınız var denilecekti. Dolayısıyla bu isim verilmesin dedim. Bizim bu talebimiz yerine gelecekse de uzun vadede mutlaka gelir” diye konuştu.

“GELECEK OLAN HIZLI TRENLE HEM YÜK HEM YOLCU TAŞINACAK”

“İşadamlarımızın birinci önceliği havaalanından ziyade hızlı tren ve yük trendir” diyen Mehmet Karadağ, şunları söyledi:

“Bu konu bizim için çok önemli. Şu anda zemin etüdü çalışmaları devam ediyor. Şöyle bir algı var; sanki Çorum’a hızlı tren çalışması yok diye. Tam tersine. Çorum’a hızlı tren çalışması başlamış bulunuyor. Ve 20 milyon zemin etüdü çalışmasına para ayrıldı. Bu konuda şöyle bir hassasiyetimiz var. İktidar partisi olarak biz yüksek hızlı tren istemedik. Şunun için. Yüksek hızlı trende yük taşımacılığı olmuyor. Ama hızlı trende hem yük taşımacılığı, hem de yolcu taşıyabiliyorsunuz. Biz hem hızlı tren hem de yük, kargo taşımacılığı yapacak olanı tercih ettik. Yani artık işadamlarımız Samsun, Mersin, ya da İzmir limanına hızlı trenle sevkiyatlarını ulaştıracak hem de vatandaşımız yolcu olarak taşınacak.”

“TÜRK MİLLETİ OLARAK TERÖR BELASININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE YÜREKTEN İNANIYORUZ”

Ak Parti Çorum İl teşkilatı olarak şehit aileleri ve gaziler komisyonu kurduklarını belirten İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör belasının üstesinden Türk milleti olarak geleceğimize yürekten inanıyoruz. Şehit yakınları ve gaziler komisyonumuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığımızla da görüşerek devamlı istişare etmektedirler. Komutanımıza ve il müdürümüze teşekkür ediyorum. 5 yüz civarında şehit ve gazimizi tespit ettik. Bunlara Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz. Ve ziyaretlerine gidiyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize devletimiz, hükümetimiz ciddi anlamda sahip çıkıyor. Bir şehidimizin en az iki yakınını bir devlet kurumuna alıyor. Diğer yakınlarına yine değişik alanlarda iş imkanı, maddi olanaklar, maaş sağlanıyor” dedi.

“ÇORUM TEŞKİLATIMIZIN PROJESİ 80 VİLAYETE ÖRNEK GÖSTERİLDİ”

Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programında konuşan Karadağ, “Ahilik komisyonu kurduklarını, esnaflarla ilgili ziyaretlerin yapıldığını onların taleplerinin toplandığını belirterek, teşkilat olarak birde Çiftçiler komisyonu kurduklarını söyledi. Karadağ, “ Aynı zamanda engelliler ve yaşlılar merkezimiz var. Merkezimiz Türkiye çapında genel başkanımızın zorunlu kıldığı merkezler ama diğer komisyonlarımız bizim il teşkilatı olarak kurduğumuz oluşumlar. Bizim örnek proje olarak il başkanları toplantısında diğer 80 vilayete örnek gösterilen ve sunum yaptığım bir projemiz oldu. Bu da ‘Çorum'un ekonomik meseleleri ve çözüm önerileri” başlığıyla bir arge çalışmasıdır. Şehrimizin gelişmesi için neler yapmalıyız. Sorunlarımız nelerdir. Hangi projeleri geliştirmeliyiz şeklindeydi. Ben buradan Sayın Hitit Üniversitesi Rektörümüze ve TSO Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SANDIK BAZLI SEÇMEN ÇALIŞMASINI TÜRKİYE’DE İLK BİZ YAPTIK”

“Teşkilat Çalışmalarında Sandık Bazlı Seçmen Çalışması” adıyla 16 Nisan öncesi Çorum merkez ilçede uygulanan bir çalışma yaptıklarını dile getiren Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Teşkilat Başkanımız Sayın Mustafa Taş gelmişti Çorum’a. Kendine kitapçık halinde sunduk. Yine örnek proje olarak tüm yurt genelinde diğer illerimizde de uygulanmaya başladı. Seçim öncesi seçmenlerimize sandık bazlı ulaşıyoruz. Diyelim ki bir sandıkta 300 kişi oy kullanıyor. Bu kişilerle ya yüz yüze ya da telefonla çoğunlukla ulaşmaya çalıştığınız zaman zaten bir veri ortaya çıkıyor. Bu proje ortaya çıktığında 3 Mart’ta biz teşkilat başkanımıza 16 Nisan’da ne kadar oy alacağımızı önceden bildirdik ve bunda % 0.4 sapma ile yakaladık. 16 Nisan’da kaç oy aldıysak 1 buçuk ay önceden biz bunu tespit ettik. Bu verileri rapor haline getirdik. 24 Haziran seçimlerinde de bu Çorum modeli İstanbul Esenler’de uygulandı. Onlarda başarılı oldular bizden sonra. Zira bizim bu modelimiz genel merkez tarafından örnek proje seçildi. Önümüzdeki yerel seçimlerde de tüm yurt genelinde 81 ilde örnek gösterildi. Ve tüm teşkilatlarımızın tamamına mecbur kılındı” dedi.

“EN ÇOK ÖNE ÇIKAN TALEP HIZLI TREN OLDU”

İl teşkilatı olarak Çorum’un sorunlarıyla ilgili yaptıkları raporlama çalışmasında en çok öne çıkan talebin hızlı tren olduğunu belirten Karadağ, “İş adamlarımız ve vatandaşlardan gelen talepte hızlı tren birinci sırada yer alıyor” dedi.

Kent merkezinde ise en önemli sorunun trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Karadağ, “İktidar olduğumuz günden beri 16 yıl geçti. Özellikle şehrimizde araç sayımız çok arttı. Önceden her evde ya 1 tane araç bulunurdu ya da yoktu. Ama artık aile fertlerinin ayrı ayrı arabaları var. Her evde iki üç araç olmaya başladı ve haliyle bu yükü Gazi ve İnönü Caddeleri’nin kaldırma şansı yok. Sağ olsun belediye başkanımız gayretli çalışıyor. Yan yollarla şu anda ana arterlerdeki trafik sorununun çözümü hususunda en önemli yapılan çalışma özellikle ana arterleri rahatlatacak yolların açılması” şeklinde konuştu.

“ARASTA İÇİN 10 KİŞİLİK BİR HEYET OLUŞTURDUK”

İl başkanlığı olarak arasta esnafı ile birlikte ortak bir arge çalışması yaptıklarını söyleyen Mehmet Karadağ, Çorum’dan Konya ‘ya il başkan yardımcısı başkanlığında 10 kişilik bir heyet gittiğini belirterek, “Konya’daki projeyi incelediler. Görsellerini aldılar. Yeniden revize ettiler bizim arastamıza uygun bir şekilde. İl teşkilatı olarak burayla ilgili çalışmamızın alt yapısını yaptık. Bundan sonrada sayın valimize ve belediye başkanımıza sunduk. Valimizin başkanlığında belediye başkanımız, milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’la birlikte Turgut Özal İş Merkezi’nde bu konuyla ilgili bir ilk toplantı yapıldı. Daha sonraki çalışmada geçtiğimiz günlerde arastada bir kıraathanede toplanarak arasta esnafını toplayarak bir istişare yapıldı. Bu çalışma şu anda ihale aşamasında bildiğim kadarıyla. Oradaki görüntü kirliliğini kaldıracağız. Mevcut esnafımıza ve dükkanlarımıza hiçbir zarar vermeden katkı sunacak şekilde bir proje çalışması yapılıyor. Burayla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu devrede. Buranın tarihi bir dokusu var. Burası restore edilecek. Levhalarımız tek tip olacak. Ahşap bir görsellik hakim kılınacak. Yolları asfalt yerine Arnavut kaldırımı gibi benzer uygulamalarla özel bir alan haline getirilecek” ifadelerini kullandı.

“ÇORUMDA TARİH VE DOĞA TURİZMİ CANLANACAK”

Çorumun turizm potansiyeli açısından oldukça şanslı bir şehir olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Arasta için yaptıklarımızı Çorum Kalesi içinde düşünüyoruz. Çünkü buralar turizme kazandırılması gereken yerler. Şehrimizin turizm potansiyeli ile ilgili geçtiğimiz ay Kargı Abdullah Yaylası’nda bir toplantı yaptık. 5 ilin valileri hazır bulundu. Çorum, Samsun, Amasya, Tokat ve Kastamonu illerimizden. OKA destekli bir proje gerçekleştiriyoruz şu anda. Abdullah Yaylasındaki virane halde bulunan binalar var. Bunlar restore ediliyor. Şehrimiz tarih ve doğa turizmi ile ekonomik anlamda canlanacak” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim